EP atbalsta ieceri ieviest stingrākas pārtikas kontroles

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlaments (EP) šodien atbalstīja ieceri pastiprināt oficiālās pārtikas pārbaudes «no tīruma līdz šķīvim», aģentūru LETA informēja Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Jauno noteikumu mērķis ir uzlabot pārtikas izsekojamību, cīnīties ar viltojumiem un atjaunot patērētāju uzticību pārtikas ķēdes integritātei. Tiesību akti nodrošinās visaptverošu, integrētu un efektīvāku kontroles sistēmu tādās jomās kā pārtikas un barības drošības noteikumi, veterinārās un augu veselības prasības, organiskā ražošana un aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu noteikumi.

Šobrīd EP jau panācis neformālu vienošanos ar ES Padomi. Vienošanās paredz visaptverošu darbības lauku, ietverot visu lauksaimniecības pārtikas ķēdi, bez brīdinājuma veiktas riska novērtējuma kontroles visās jomās, ievešanas nosacījumus no trešajām valstīm importētiem dzīvniekiem un produktiem un citus pasākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu