«Latvijas gāze» uzņēmumiem piedāvā produktus «Mainīgais» un «Fiksētais»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

AS «Latvijas gāze» saistībā ar gaidāmo dabasgāzes tirgus atvēršanu 3.aprīlī sākusi izsūtīt piedāvājumus klientiem - uzņēmumiem, pavēstīja energokompānija. «Latvijas gāze» piedāvā klientiem divus produktus - «Mainīgais» un «Fiksētais».

Ar produktu «Mainīgais» gāzes cenas patērētāju rēķinos mainīsies atbilstoši dabasgāzes un naftas tirgus tendencēm. Par cenas izmaiņām «Latvijas gāze» informēs 30 dienas iepriekš. Attiecīgajam piedāvājumam nav noteikts dabasgāzes patēriņa apmēra ierobežojums vai termiņš līgumam. Līguma laušanas maksa netiks piemērota.

Savukārt ar produktu «Fiksētais» dabasgāzes cena tiks fiksēta sešiem mēnešiem. Tiek piedāvāts beztermiņa līgums bez līguma laušanas maksas, bet ņemot vērā dabasgāzes patēriņa apmēra saistības. Attiecīgais produkts ir pieejams ierobežotā daudzumā.

Kā ziņots, līdz ar dabasgāzes tirgus atvēršanu juridiskajām personām līdz šā gada 15.jūnijam būs jāizvēlas dabasgāzes tirgotājs, ar kuru slēgt dabasgāzes tirdzniecības līgumu. Ja jauns dabasgāzes tirdzniecības līgums netiks noslēgts, tad līdz 2017.gada 1.jūlijam dabasgāzi tirgos esošais tirgotājs atbilstoši pašlaik spēkā esošajiem dabasgāzes tirdzniecības diferencētajiem gala tarifiem, savukārt pēc 1.jūlija - pēdējās garantētās piegādes ietvaros par regulatora apstiprinātu cenu plus 20%.

Savukārt mājsaimniecībām nebūs obligāti jāizvēlas jauns dabasgāzes tirgotājs vai jāpērk dabasgāze par tirgus cenu. Ja mājsaimniecības turpinās dabasgāzi iegādāties no jau esošā tirgotāja, tad tās kā saistītie lietotāji saņems dabasgāzi par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteiktu cenu. Šāds pienākums piegādāt dabasgāzi saistītajiem lietotājiem par regulētu cenu ir noteikts «Latvijas gāzei» kā publiskajam tirgotājam līdz 2019.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu