«Rīgas satiksme» un «Rīgas mikroautobusu satiksme» slēguši slepenu vienošanos par cenu vienādošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Uzņēmumi «Rīgas satiksme» un «Rīgas mikroautobusu satiksme» (RMS) slēguši slepenu vienošanos par cenu vienādošanu, svētdienas vakarā vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga». Konkurences padome plāno uzlikt «Rīgas satiksmei» par pienākumu lauzt līgumu ar RMS. Citādi uzņēmumu sagaida sods 5% no apgrozījuma.

Konkurences padomes uzliktais milzu 2 miljonu eiro sods Rīgas satiksmei radījis apjukumu vadošajās pašvaldības uzņēmuma un arī Rīgas domes amatpersonām. Kāda izvēlējās steigšus doties atvaļinājumā, kāda saslima, bet vēl cita solīja par to izteikties vēlāk, vēsta raidījums.

«Nekā personīga» zināms, ka aizliegtā vienošanās starp Rīgas satiksmi un privātkompāniju, kas pārvadā pasažierus, slēgta jau 3 mēnešus pēc konkursa noslēguma 2013.gadā. Tā noteica, ka «Rīgas mikroautobusu satiksmei» ir pienākums celt braukšanas maksu, tāpat kā to dara «Rīgas satiksme». Šī vienošanās visu šo laiku ierobežoja pasažieriem saņemt konkurētspējīgu pakalpojumu, bet privātfirmai garantējusi visai prāvu peļņu.

Jau pirms pieciem gadiem izskanēja aizdomas, ka konkursā uzvarējusī «Rīgas mikroautobusu satiksme» saistīta ar Rīgā valdošās partijas «Gods kalpot Rīgai» politiķi Aleksandru Brandavu. «Nekā personīga» pārliecinājās, ka starp kompānijas īpašniekiem, kas slēpjas aiz Beļģijas firmas, joprojām var atrast dāsni atalgotās pašvaldības amatpersonas vārdu.

Vēstīts, ka «Rīgas satiksme» apstrīdēs tiesā Konkurences padomes lēmumu uzlikt uzņēmumam 2,1 miljona eiro sodu, preses konferencē piektdien teica uzņēmuma valdes loceklis Emīls Jakrins.

Jakrins informēja, ka uzņēmums šodien saņēmis Konkurences padomes lēmumu un ir pārsteigts gan par šādu lēmumu, gan maksājamās summas apmēru. Uzņēmums to vērtēs un savus argumentus sniegs tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu