Darījumu skaits ar komercapbūves zemi Rīgā audzis par 50%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Komerciālai izmantošanai paredzētas zemes segmentā Rīgā pērn konstatēta būtiska aktivitātes palielināšanās, jo darījumu skaits pieauga par 50% salīdzinājumā ar 2015.gadu, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» Latvijas nekustamo īpašumu tirgus pārskatā.

Tendence būtiski palielināties darījumu skaitam novērota jau otro gadu pēc kārtas, teikts pārskatā.

Valsts zemes dienesta dati liecina, ka 2016.gadā Rīgā reģistrēti 87 darījumi ar komercapbūvei un daudzdzīvokļu ēku apbūvei atbilstošu zemi, 2015.gadā - 58 darījumi, bet 2014.gadā - 36 darījumi.

Cenu diapazons komerciāla rakstura zemei bija ļoti dažāds. Lētākie zemesgabali bija pieejami Šķirotavā, Rumbulā, kā arī citur Rīgas nomalēs, kur zemes pārdošanas cenas atsevišķos gadījumos bija pieci līdz 10 eiro par kvadrātmetru robežās.

Savukārt zemesgabalu augstākās cenas bija Rīgas centrā un Vecrīgā. Pagājušajā gadā lielākais darījums notika Vecrīgā, Kalēju ielā, par 1200 eiro kvadrātmetrā.

Kopumā pērn visvairāk darījumu ar komercapbūves zemi notika cenu robežās līdz 20 eiro par kvadrātmetru. Vismazāk zemesgabalu darījumu notika cenu amplitūdā no 60 eiro līdz 100 eiro par kvadrātmetru.

Astoņos darījumos summa pārsniedza 100 eiro par kvadrātmetru, un lielākoties šie darījumi notika Rīgas centrā.

«Arco Real Estate» norāda, ka komercapbūvei piemērotākie un populārākie bija Krasta, Maskavas, Kārļa Ulmaņa gatves, Skanstes, Mūkusalas, Krustpils un Granīta ielas rajoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu