Aicina izvērtēt Ušakova atbildību par «Rīgas satiksmei» uzlikto sodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas domes opozīcijas deputāti aicina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) izvērtēt Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atbildību par pašvaldības SIA «Rīgas satiksmei» uzlikto sodu 2,1 miljona eiro apmērā, informēja partijas «Vienotība» deputātu frakcija.

«Vienotība» un Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK) deputāti pieprasījuši iekļaut 14.marta Rīgas domes sēdes darba kārtībā jautājumu par «Rīgas satiksmes» valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena un pārējo valdes locekļu atbrīvošanu no amata. Tāpat deputāti aicina VARAM izvērtēt «Rīgas satiksmes» kapitāldaļu turētāja Ušakova atbildību par uzņēmumam piemēroto soda naudu, kā arī uzskata, ka nedrīkst pieļaut, ka šo soda naudu nāktos segt no Rīgas nodokļu maksātāju naudas.

Konkurences padome ir uzlikusi «Rīgas satiksmei» 2,1 miljona eiro un pilnsabiedrībai «Rīgas mikroautobusu satiksme» (RMS) 88 000 eiro sodu par konkurences ierobežošanu, vienojoties par to, ka RMS braukšanas maksa nedrīkst būt zemāka par «Rīgas satiksmes» tarifu.

«Konkurences padomes uzliktais sods par Rīgas satiksmes pretlikumīgajām, brīvu konkurenci ierobežojošām darbībām ir jāmaksā ne jau rīdziniekiem, bet patiesajiem vaininiekiem, Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājam Leonam Bemhenam, pārējiem valdes locekļiem, un noteikti arī kapitāldaļu turētājam Nilam Ušakovam,» uzskata «Vienotība» deputātu frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Pēc «Vienotības» deputātu domām par uzņēmuma valdes nespēju kompetenti un kvalificēti vadīt uzņēmumu liecina arī fakts, ka, neskatoties uz regulāro Rīgas pilsētas budžeta dotāciju, kas sasniedz gandrīz divas trešdaļas no uzņēmuma ieņēmumiem, «Rīgas satiksmei» jau par tradīciju kļuvis finanšu gadu pabeigt ar zaudējumiem.

«Rīgas satiksmes» ieņēmumi 2016.gadā bija 154 miljoni eiro. Tajos ir iekļauta 91 miljona eiro dotācija no Rīgas pilsētas budžeta un 8,2 miljonu eiro dotācija no valsts budžeta, bet atlikumu veido iedzīvotāju maksājumi par sabiedrisko transportu un autostāvvietu izmantošanu. Šogad «Rīgas satiksmei» galvaspilsētas budžetā ir paredzēta 86 miljonu eiro dotācija, kura var pieaugt turpmākajos budžeta grozījumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu