Berlīnes lidostu darbinieku streiks ietekmējis 600 «airBaltic» pasažieru ceļojumu plānus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien notiekošais Berlīnes lidostu darbinieku streiks ietekmējis teju 600 Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» pasažieru ceļojumu plānus, pauda uzņēmuma pārstāvis Jānis Vanags.

Viņš norādīja, ka streika dēļ «airBaltic» šodien atcēla sešus reisus, kas savieno Berlīni ar Rīgu un Viļņu.

«Lidsabiedrības prioritāte šobrīd ir laikus apzināt visus klientus, lai pēc iespējas ātrāk spētu piedāvāt alternatīvas ceļošanas iespējas ar tuvākajiem iespējamiem «airBaltic» un citu aviokompāniju reisiem. «airBaltic» jau vakar, ceturtdien, aktīvi sazinājās ar pasažieriem, kam bija lidojumu biļetes šodien, lai aicinātu lidot dienu agrāk, nekā sākotnēji paredzēts. Šim mērķim Berlīnes reisos tika izmantota lielāka lidmašīna, lai pārvadātu papildu klientus, kas atsaucās aicinājumam,» klāstīja Vanags.

Viņš uzsvēra, ka šī Eiropā ir kārtējā aviācijas streiku nedēļa, kas nodara kaitējumu ekonomikai. Atbilstoši Eiropas aviokompāniju asociācijas «Airlines 4 Europe» (A4E) datiem kopumā Eiropā šonedēļ atcelti teju 1500 lidojumu, aizkavēti aptuveni 10 000 lidojumu, kas ietekmējis vairāk nekā miljonu ceļotāju.

A4E ietilpst arī «airBaltic». Pēc asociācijas aplēsēm, gaisa satiksmes kontrolieru streiki Eiropas ekonomikai nodarījuši 12 miljardu eiro kaitējumu pēdējos septiņos gados.

Aviācijas nozare Latvijā ietekmē līdz 3% no iekšzemes kopprodukta un palīdz veidot līdz 2% no visām darbavietām.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu