«SEB banka» pērn Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem aizņēmumos izsniegusi € 213 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

«SEB banka» pērn Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) aizņēmumos izsniegusi 213 miljonus eiro, informē «SEB bankas» pārstāvji.

Tas ir par 18% vairāk nekā 2015.gadā.

Kā skaidro «SEB bankas» valdes loceklis Arnis Škapars, bankas dati liecina, ka MVU segments Latvijā ir ar augošu tendenci.

«MVU segmentā aktivitāte ir ar augošu vektoru. 2016.gadā Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem aizņēmumos esam izsnieguši 213 miljonus eiro, un tas ir par 18% vairāk nekā 2015.gadā,» norāda Škapars.

Viņš arī atzīmē, ka šogad ir prognozējams straujāks iekšzemes kopprodukta izaugsmes temps, kas pozitīvi ietekmēs mazo un vidējo biznesu.

Vienlaikus Škapars uzsver, ka šajā segmentā uzņēmējiem ir arī jāmeklē jaunas izaugsmes iespējas.

Kā ziņots, «SEB banka» pērn no jauna kredītos izsniegusi 751 miljonu eiro, kas ir par 51% vairāk nekā 2015.gadā. No 751 miljona eiro 597 miljoni eiro izsniegti uzņēmumiem.

Taču, salīdzinot ar uzņēmējiem Lietuvā un Igaunijā, Latvijas MVU uzņēmējdarbības vidi un biznesa iespējas šajā gadā vērtē viskritiskāk, liecina «SEB bankas» Baltijas biznesa pārskats.

Vienlaikus secināts, ka optimisma līmenis samazinājies visās trijās Baltijas valstīs, sasniedzot zemāko līmeni pēdējo triju gadu laikā.

Taču, kā prognozē «SEB bankas» makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis, uzņēmēju noskaņojums šogad mainīsies uz labo pusi. Gan mazā un vidējā, gan lielā biznesa apgrozījumu pozitīvi ietekmēs aktīvāks patēriņš un kāpjoša pirktspēja. No otras puses, atalgojuma pieaugums veidos arī pieaugošu spiedienu uzņēmumu izmaksām, turklāt darbaspēka novecošana un emigrācija uzturēs augstu spriedzi darba tirgū. 2017.gads biznesam sola vairāk iespēju, un no tām visvairāk iegūs tie, kas atrod iespējas eksportēt, iegulda sava biznesa izaugsmē, efektivitātes uzlabošanā un inovācijās.

Pēc aktīvu apmēra «SEB banka» ir ceturtā lielākā banka Latvijā.

SEB grupa 2016.gadā Latvijā strādāja ar 52,3 miljonu eiro pamatdarbības peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu