VID rūpīgāk sekos līdzi amatpersonu maiņai uzņēmumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Efektīvākai cīņai ar ēnu ekonomiku Valsts ieņēmumu dienests (VID) turpmāk daudz rūpīgāk sekos amatpersonu maiņai uzņēmumos, šodien, tiekoties ar zvērinātu advokātu biroja «Sorainen» klientiem, sacīja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

«VID galvenais uzdevums ir vairāk skatīsies nevis uz to, kā cīnīties ar ēnu ekonomikas sekām, bet vairāk ieviest preventīvus pasākumus, lai potenciālās nodokļu shēmas identificētu ātrāk,» sacīja Cīrule.

Viņa norādīja, ka VID turpmāk vairāk sekos līdz tam, kā Uzņēmumu reģistrā tiek reģistrēti jauni uzņēmumi, vai tajos neparādās saistība ar savulaik negodprātīgā uzņēmējdarbībā jau iesaistītām personām vai uzņēmumiem.

«Tāpat vairāk sekosim līdzi amatpersonu maiņai uzņēmumos, jo bieži vien pirms uzņēmuma iesaistes kādās nodokļu shēmās, tā amatpersonas tiek nomainītas pret ārzemniekiem,» skaidroja Cīrule.

VID vadītāja arī piebilda, ka arī cīņā ar «aplokšņu algām» VID vairāk pievērsīsies preventīvajam un konsultatīvajam darbam.

«Regulāri analizējam vidējās algas nozarēs, tāpēc tad, kad tiks pamanīts, ka kādam uzņēmumam algas ir būtiski mazākas nekā vidēji nozarē, vispirms ar šo uzņēmumu tiks runāts, noskaidrojot iemeslus, kā arī cenšoties pārliecināt par «aplokšņu algu» nepieļaujamību,» piebilda Cīrule.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu