Rīgas brīvostas pārvaldnieka pienākumus līdz jauna vadītāja atrašanai pildīs Aigars Pečaks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pēc Rīgas brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova aiziešanas no amata viņa pienākumus pildīs pārvaldnieka vietnieks Aigars Pečaks, pavēstīja ostas valdes priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis.

Loginova pēdējā darba Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā ir rītdien, 10.martā. Pečaks attiecīgos pienākumus pildīs līdz jaunā pārvaldnieka apstiprināšanai, lai tādējādi nodrošinātu ostas darbības nepārtrauktību.

Vienlaikus Gailītis norādīja, ka darbu sākusi ostas valdes apstiprinātā Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases komisija. Komisijas sastāvā darbosies Latvijas Jūras administrācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Krastiņš (Satiksmes ministrijas pārstāvis), Finanšu ministrijas administrācijas vadītāja Ieva Braunfelde (Finanšu ministrijas pārstāve), Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadītājs Andris Grafs (Ekonomikas ministrijas pārstāvis), Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra valdes priekšsēdētājs Kristaps Treimanis (Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis), Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš, Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes priekšniece Ilze Spūle-Statkus un zvērināts advokāts Modris Supe (Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvis).

Savukārt ar padomdevēja tiesībām darbam komisijā apstiprināts Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Muhlinkins, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle Katrīna Zariņa, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvis.

Rīgas brīvostas valde nominācijas komisijai uzdevusi līdz 29.martam izstrādāt konkursa nolikumu un kandidātu pieredzes un kompetences kritērijus.

Jau vēstīts, ka Rīgas brīvostas pārvaldnieks Loginovs šogad 25.janvārī iesniedza brīvostas valdes priekšsēdētājam adresētu iesniegumu, kurā lūdza atbrīvot viņu no amata no šā gada 10.marta pēc paša vēlēšanās.

Loginovs Rīgas brīvostu ir vadījis kopš 1998.gada, un viņa vadībā ostā pārkrauto kravu apmērs ir pieaudzis aptuveni piecas reizes, 2014.gadā sasniedzot rekordlielu apmēru - 41 miljonu tonnu. 2016. gadā Rīgas brīvostā pārkrāva 37 miljonus tonnu kravu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu