LVRA: Viesnīcu cenas šogad Latvijā būs iepriekšējā līmenī vai mazliet augs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Viesnīcu pakalpojumu cenas šogad Latvijā varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī vai mazliet augt, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) valdes loceklis Jānis Pinnis.

«Šogad noteikti neredzu pamatu viesnīcu pakalpojumu cenām samazināties. Cenas paliks iepriekšējā gada līmenī vai nedaudz kāps. Tas nav tāpēc, ka viesnīcnieki gribētu vairāk nopelnīt, bet izmaksas aug un viesnīcas nevar uz saviem pleciem amortizēt izmaksu pieaugumu,» pauda LVRA valdes loceklis.

Vienlaikus Pinnis piebilda, ka viesnīcām, kuras strādā ar ilgtermiņa sadarbības partneriem, ir fiksētas cenas, tāpēc to pakalpojumu maksa šogad varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī.

Savukārt jautāts, kādi priekšnoteikumi nepieciešami, nozares attīstībai, viņš atzīmēja, ka viesnīcu pārvaldītājiem pašiem ir jāstrādā, lai attīstītu viesnīcas. «Vienmēr var teikt, ka citi - valsts vai pašvaldība - nozarei varētu palīdzēt vairāk. Taču mums katram pašam ir jāizdara savs mājasdarbs. Svarīgi, lai mēs varētu pilnīgi droši apgalvot, ka ikviens viesis, kas iziet pa mūsu pašu vadītās viesnīcas durvīm, ir apmierināts un saņēmis labāko, ko varējām piedāvāt,» sacīja LVRA valdes loceklis.

LVRA ir dibināta 1993.gadā un apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu