«LDz ritošā sastāva servisa» valdes locekļa amatā iecelts Gundars Ābols

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) meitasuzņēmuma «LDz ritošā sastāva serviss» (LDz RSS) valdes locekļa amatā iecelts Gundars Ābols, pavēstīja LDz.

Uzņēmuma valdē viņš būs atbildīgs par stratēģiskās attīstības un starptautiskās sadarbības jautājumiem.

LDz Ābols strādā kopš 2013.gada un ir LDz eksperts starptautiskos un militāros jautājumos, nodrošinot sadarbību NATO militāro kravu transportēšanā. Ābols sadarbojies ar LDz RSS un tā meitasuzņēmumu «RVU Baltija» dzelzceļa platformu modernizācijas projekta īstenošanā, kas ļaus efektīvāk pārvadāt sevišķi smagas militārās kravas.

Tāpat LDz RSS jaunajam valdes loceklim ir būtiska militārā pieredze - laikā no 1991.gada līdz 2012.gadam viņš dienēja Nacionālajos bruņotajos spēkos, militāro izglītību ieguvis Francijas kara koledžā un Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, kur ieguvis maģistra grādu militārajā vadībā un drošībā.

Kopš 2011.gada Ābols darbojas Latvijas Ģenerāļu klubā, kā arī bijis Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas padomes priekšsēdētāja vietnieks un NATO industriālās padomnieku grupas (NIAG) Latvijas vecākais pārstāvis.

Militārās karjeras laikā Ābols saņēmis kopumā 30 Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku apbalvojumus.

Jau vēstīts, ka LDz RSS valdes loceklis Ivars Rullis 22.februārī pameta amatu. Uzņēmuma valdē darbu turpina Sergejs Karpačovs, kā arī valdes priekšsēdētājs Edgars Abrams.

LDz RSS nodarbojas ar dzelzceļa ritošā sastāva un to sastāvdaļu tehnisko apkopi, remontu, modernizāciju un ekipēšanu. Uzņēmums pērn, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 68,48 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākas reizes - līdz 255 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu