VID gaidāma vēl viena darbinieku vērtēšana; viņu tēriņus nekomentē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Valsts ieņēmumu dienestā (VID), apvienojot Muitas un Finanšu policiju, gaidāma vēl viena darbinieku izvērtēšana, vienlaikus par konkrētu darbinieku izvērtēšanu dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule nesniedz informāciju, jo atbilstoši likumam nav tiesīga izpaust šādu informāciju.

Runājot par Muitas un Finanšu policijas apvienošanu, izveidojot vienu, Cīrule skaidroja, ka ir plānots abas policijas apvienot, jo maza operatīvas darbības iestāde nevar būt efektīva. «Līdz ar to, samazinot šo iestāžu skaitu, mēs varēsim gūt lielāku efektivitāti. Teorētiski viena policija nevar izmantot otras policijas operatīvos līdzekļus, neko, atbilstoši likumam,» teica ģenerāldirektore.

Viņa skaidroja, ka pašlaik abu policiju darbinieki nevar iet viens otram palīgā kādās krīzes situācijās, līdz ar to, apvienojot abas policijas, dienests spēs izmantot daudz efektīvāk visus resursus, arī cilvēkresursus, jo kvalitatīvu izmeklētāju trūkst visur, arī Valsts policijā.

«Tāpat efektīvāk varēs izmantot arī tehnisko aprīkojumu, jo pašlaik vienādas tehnikas vienības tiek iegādātas gan Muitas policijai, gan Finanšu policijai. Arī darbinieku apmācības ir ļoti dārgas, ir jāiziet dažādas apmācības attiecībā uz operatīvās darbības veikšanu un metodēm. Apvienošana dos arī iespēju, vēlreiz pārvērtējot darbiniekus un amatus, pateikt, ka mums policija ir sakārtota,» teica Cīrule.

Viņa arī norādīja, ka jaunās iestādes vadītāju nolemts meklēt atklātā konkursā, līdz ar to, pārkārtojot iekšējo struktūru, apvienojot gan izmeklēšanas struktūrvienības, gan operatīvās darbības struktūrvienības, tiks vērtēts, kurš tad varēs vadīt šīs apvienotās struktūrvienības, un tas, kādi ir pārējie resursi.

Cīrule gan nekomentē izskanējušo informāciju par VID Iekšējās drošības daļas vadītāju Gitu Plaudi, par kuras godprātību, pēc masu informācijas līdzekļos izskanējušās informācijas par viņas dzīves veidu un tēriņiem, esot pamatotas šaubas.

Pamanītas neatbilstības Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadošo amatpersonu deklarācijās, iepriekš vēstījis portāls «Pietiek.com». Nepilnīga informācija konstatēta Iekšējās drošības daļas vadītājas Gitas Plaudes un Operatīvās daļas vadītāja vietnieces Maritas Klikičas publiski pieejamajās amatpersonu deklarācijās. Dienests gan pēc tam norādījis, ka nekādi pārkāpumi netika konstatēti.

Pašlaik VID ir divas izmeklēšanas iestādes - Finanšu policijas pārvaldes, kā arī Muitas policija, kas veic operatīvo darbību un izmeklēšanu, lai atklātu un novērstu noziedzīgus nodarījumus muitas lietu jomā. Finanšu policijas pārvalde un Muitas policija tiks apvienotas vienā izmeklēšanas iestādē - Nodokļu un muitas policijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu