«SEB banka» nodrošinās € 35,4 miljonu aizdevumu IKEA veikala būvniecībai Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«SEB banka» un uzņēmums «Verus Praedium», kas Latvijā attīsta starptautisko mēbeļu un mājsaimniecības preču zīmolu IKEA, noslēguši līgumu par ilgtermiņa aizdevumu 35,4 miljonu eiro apmērā IKEA veikala būvniecībai Stopiņu novadā, teikts bankas paziņojumā medijiem.

IKEA veikala būvniecība sāksies šovasar, un durvis veikals vērs 2018.gada rudenī. Veikala kopējā platība būs 34 000 kvadrātmetru. IKEA veikals nodrošinās aptuveni 300 jaunu darbavietu.

Pirmo IKEA veikalu Baltijas valstīs - Lietuvā, netālu no Viļņas lidostas, islandiešu uzņēmums atvēra 2013.gadā. Veikals Pierīgā platības ziņā aptuveni par trešo daļu pārspēs Viļņas IKEA, piedāvājot arī plašāku preču sortimentu. Nepieciešamības gadījumā veikala telpas būs iespējams paplašināt par aptuveni 6000 kvadrātmetriem. Nākotnē uzņēmuma plānos ietilpst arī preču saņemšanas punktu izveidošana Latvijas reģionos, kur pircēji varēs saņemt IKEA iegādātās preces tuvāk mājām.

Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču koncernu IKEA 1943.gadā dibināja Ingvars Kamprads. Patlaban uzņēmumam ir aptuveni 400 tirdzniecības vietu gandrīz 50 pasaules valstīs, un aptuveni 10% no veikaliem vada franšīzes ņēmēji.

«Verus Praedium» ir 2015.gada nogalē dibināts uzņēmums, kas pieder Nīderlandē reģistrētam uzņēmumam «FE Corporation B.V.».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu