LTV radījusi jaunu interneta televīzijas kanālu latviešiem ārzemēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Televīzija (LTV) radījusi jaunu interneta televīzijas programmu latviešiem ārzemēs «visiemltv.lv», kurā redzami LTV1 un LTV7 kanālu raidījumi, informēja LTV Komunikācijas direktore Dace Jansone.

Tādējādi LTV raidījumus varēs redzēt arī ārpus Latvijas dzīvojošie skatītāji, kuriem tie bieži vien nebija pieejami autortiesību ierobežojuma dēļ.

Jansone informēja, ka interneta kanāla raidījumi ir sadalīti vairākos blokos, un tos var vērot visā pasaulē 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā. Programmā ir iekļauti labākie LTV oriģinālraidījumi, informatīvi dokumentālie, sporta, kultūras, bērnu un izklaides raidījumi, kā arī skatītājiem ir nodrošināta tiešraide ziņu raidījumiem - «Rīta Panorāma», «Dienas ziņas» un «Panorāma» vakarā.

«LTV mērķis ir uzrunāt visus Latvijai piederīgos, neatkarīgi no viņu atrašanās vietas, stiprinot vienotu kultūrvēsturisko telpu. Latvijas simtgades svinību laikā šis uzdevums ir īpaši aktuāls, tāpēc jaunais interneta televīzijas kanāls «visiemltv.lv» piedāvās LTV skatītājiem ārzemēs sekot līdzi daudzveidīgajam Latvijas simtgades notikumu klāstam sev ērtā vietā un laikā un iejusties kopīgajā svinību gaisotnē,» sacīja LTV valdes loceklis satura attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs.

Jau ziņots, ka 2015.gadā LTV strādāja ar 16,95 miljonu eiro apgrozījumu un 1,198 miljonu eiro zaudējumiem. Savukārt LTV 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Darbības nodrošināšanai LTV no valsts budžeta saņem apmēram 60% finansējuma, savukārt pārējā summa tai jānopelna ar tiešo darbību un reklāmas ieņēmumiem. LTV ir sabiedriska raidorganizācija, kuras darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu