Deputātiem bažas par kases aparātu reformas tiesiskumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Atsevišķi Saeimas deputāti norādījuši, ka kases aparātu reforma, kura stāsies spēkā šā gada jūlijā, radījusi bažas par tās tiesiskumu un iespējamu nodokļu maksātāju naudas izsaimniekošanu.

Viens no Saeimas deputātiem Artuss Kaimiņš (KPV LV) norādījis, ka, neņemot vērā uzņēmēju un citu organizāciju viedokli, šā gada 1.jūlijā stāsies spēkā grozījumi Ministru kabineta 2014.gada 11.februāra noteikumos Nr.95 «Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām», kas paredz, ka kases aparātus apkalpojošām firmām ir jāveic kases aparātu sertifikācija atbilstoši jaunajām prasībām, savukārt uzņēmējam Valsts ieņēmumu dienestam jāiemaksā EUR 50 000 depozīts kā garantija, ja kases sistēmas kļūdas gadījumā valstij tiks radīti zaudējumi.

Kaimiņš, atsaucoties uz uzņēmēju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Tirgotāju asociācijas sašutumu, vērsies pie Latvijas finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas ar vēstuli, kurā astoņi Saeimas deputāti norāda, ka minētās prasības radīs papildu izmaksas uzņēmējiem - ne tikai visiem uzņēmējiem veicot obligāto jaunu kases aparātu iegādi, bet arī nodrošinot depozīta iemaksu Valsts ieņēmumu dienestam.

Papildus norādīts, ka jaunās prasības izpildes rezultātā pastāv risks, ka uzņēmējam var nākties palielināt galaprodukta vai pakalpojuma cenu, līdz ar ko ir nepieciešams, lai pāreja uz reformā noteiktajām prasībām ir pakāpeniska. Neizpratni par reformas tiesiskumu un nodokļu maksātāju naudas izsaimniekošanu radot Valsts ieņēmuma dienesta izsūtītais e-pasta ziņojums Latvijas valsts grāmatvežiem ar aicinājumu iegādāties kases sistēmu no konkrēta komersanta – SIA «Universālās vadības sistēmas», kas šobrīd ir vienīgais uzņēmums, kurš spēj nodrošināt kases aparātu apkopi, kas uzņēmējam būs jāveic katru mēnesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu