MTG drīzumā varētu vienoties par biznesa pārdošanu Baltijas valstīs

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Zviedrijas mediju koncerns «Modern Times Group» (MTG) tuvākajā laikā varētu pabeigt sarunas par biznesa pārdošanu Baltijas valstīs, un, kā liecina ziņu aģentūras BNS rīcībā esošā informācija, viens no reālākajām pircējiem ir «Bite Group» īpašnieks - ASV privātā kapitāla investīciju fonds «Providence Equity Partners».

Par to, ka darījums tuvojas nobeigumam, liek domāt Lietuvas centrālā vērtspapīru depozitārija informācija - reģistrētas kompāniju TV3 un «Tele-3 radijas» akciju emisijas. Atbilstoši uzņēmuma akciju pārvešanas kārtībai, kas ir spēkā kopš 2015.gada, lieli darījumi ar slēgto akciju sabiedrību akcijām ir jāreģistrē pie notāriem vai vērtspapīru kontu pārvaldītājiem, kuri tad reģistrē akciju laidienu centrālajā vērtspapīru depozitārijā.

Arī portāls «Tmtfinance.com», kas raksta par telekomunikāciju, mediju un tehnoloģiju uzņēmumu apvienošanās un pirkšanas darījumiem, marta sākumā vēstīja, ka sarunas par MTG Baltijas valstu biznesa pārdošanu drīz varētu tikt pabeigtas.

Pēc portālā vēstītā, pārdodamā TV3 un «Viasat» biznesa cena ir 150-200 miljoni eiro, un kā potenciālais pircējs minēts «Providence Equity Partners», norādot, ka fonds pašlaik cenšas nodrošināt šim darījumam finansējumu.

Vienlaikus portālā atzīmēts, ka tam nav zināms, vai MTG risina sarunas tikai ar «Providence Equity Partners», jo iepriekš par šo darījumu interesējušies vēl vairāki privātie fondi, kā arī Luksemburgā bāzētā televīzijas pakalpojumu grupa «M7 Group» un mediju un izklaides nozares uzņēmumu grupa «Central European Media Enterprises» (CME), kas darbojas Viduseiropā un Austrumeiropā.

Pēc «Tmtfinance.com» ziņām, par darījumu interesi izrādījuši arī ASV televīzijas un interneta satura veidotāja «Scripps Networks Interactive» un vēl dažas ASV kompānijas, taču konkrētus priekšlikumus tās nav iesniegušas.

Savukārt aģentūras BNS rīcībā ir ziņas, ka par šādu darījumu interesējusies arī viena no lielākajām Ziemeļvalstu un Baltijas valstu telekomunikāciju kompānijām «Telia Company».

Par to, ka MTG biznesu Baltijas valstīs gatavojas iegādāties «Providence Equity Partners», februāra vidū rakstīja Lietuvas biznesa ziņu portāls «Vz.lt», tobrīd norādot, ka darījums jau gandrīz pabeigts. Tikmēr BNS avoti pauda uzskatu, ka šajā laikā sarunas vēl nevarēja būt pabeigtas, jo MTG vēl gaidīja potenciālo pircēju piedāvājumus.

Janvāra beigās Zviedrijas biznesa laikraksts «Dagens Industri», atsaucoties uz «Swedbank» analītiķi Stīvenu Vordu, vēstīja, ka darījuma vērtība varētu sasniegt 150 miljonus eiro.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, «Kanāls 2» un radiostacija «Star FM», kā arī interneta portāli «Tvplay» un «Skaties». MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija «Viasat Eesti», televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un «Viasat Sport Baltic».

«Providence Equity Partners» Baltijas valstīs pārvalda mobilo telekomunikāciju uzņēmumu grupu «Bite Group».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu