Martā izsolīs «Trasta komercbankai» piederošās uzņēmuma «Heckbert C7 Holding Limited» akcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Likvidējamā AS «Trasta komercbanka» pirmajā labprātīgajā izsolē ar augšupejošu soli 13.martā piedāvās iegādāties bankai piederošās 829 akcijas jeb 75,36% no Kiprā reģistrēta uzņēmuma «Heckbert C7 Holding Limited».

Vienlaikus «Heckbert C7 Holding Limited» pieder 100% no Ungārijā reģistrētā uzņēmuma «Ferrous kereskedelmi KFT» pamatkapitāla, bet «Ferrous kereskedelmi KFT» pieder 30 102 akcijas jeb 25,085% no Ukrainā reģistrētā uzņēmuma «Dewon», teikts oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» publicētajā paziņojumā par izsoli.

Izsolāmo akciju tirgus cena un izsoles sākuma cena ir 967 558,88 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Izsole notiks 13.martā Rīgā, Miesnieku ielā 9. Pretendentiem ne vēlāk kā trīs darbdienu laikā pirms izsoles norises dienas jāieskaita pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no izsoles sākuma cenas un dalības maksa 100 eiro.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma 2016.gada marta sākumā anulēja «Trasta komercbankas» licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina «Trasta komercbanku» par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Savukārt šogad februāra beigās Finanšu un kapitāla tirgus komisija Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniedza pieteikumu atzīt likvidējamo «Trasta komercbanku» par maksātnespējīgu. «Trasta komercbankas» likvidācijas procesā konstatēts, ka bankas mantas (aktīvu) nepietiek visu kreditoru prasījumu pilnīgai apmierināšanai. Tiesa arī lūgta lemt par bankas maksātnespējas procesa administratora Armanda Rasas apstiprināšanu. Krūms izlēmis darbu pie bankas maksātnespējas procesa neturpināt. Par «Trasta komercbankas» maksātnespēju tiesa plāno lemt 8.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu