Muita novērš 106 400 cigarešu kontrabandu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 106 400 cigarešu kontrabandu, informēja VID.

Cigaretes bija slēptas vieglajā automašīnā izveidotās slēptuvēs un kravas vilcienos.

Šā gada 28.februārī Vientuļu muitas kontroles punktā (MKP) muitas amatpersonas, veicot no Krievijas iebraukušās vieglās automašīnas «Volkswagen Passat» skenēšanu un padziļināto kontroli, transportlīdzekļa salonā zem priekšējiem sēdekļiem, ātrumkārbas un zem dekoratīvās apdares konstatēja lūkas, kurās atradās cigaretes.

Turpinot kontroli, muitas amatpersonas atklāja arī zem automašīnas aizmugurējā bufera izveidotu slēptuvi ar cigaretēm. Izmantojot speciāli izveidotās slēptuves, tika mēģināts nelegāli ievest Latvijā kopumā 40 000 cigarešu «NZ» un «Premjer» ar Krievijas akcīzes markām.

Tajā pašā dienā Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva fizisko kontroli, muitas un Valsts robežsardzes amatpersonas divos vagonos konstatēja akmeņogļu kravā ieraktus iepakojumus, kuros atradās 60 800 cigarešu «Premjer» ar Baltkrievijas akcīzes preču markām.

Savukārt šā gada 27.februārī Indras MKP muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām kravas vilciena sastāva fiziskās kontroles gaitā konstatēja, ka vienas cisternas rāmju konstrukcijās ir noslēpti 28 iepakojumi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 5600 cigarešu «NZ Gold» un «Minsk» ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu