«Eurostat»: Latvija janvārī bijusi viena no divām ES valstīm, kur sarūk ražotājcenas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Latvija janvārī bija viena no divām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kur salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo mēnesi reģistrēts rūpniecības ražotājcenu kritums, liecina ES statistikas pārvaldes «Eurostat» ceturtdien publicētie dati.

Latvijā rūpniecības ražotājcenas janvārī gada izteiksmē saruka par 1,3%, bet Luksemburgā kritums bija par 3,1%.

Pārējās 25 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, janvārī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn rūpniecības ražotājcenas pieauga. Straujākais kāpums fiksēts Beļģijā (+13,3%), Lielbritānijā (+10%) un Nīderlandē (+8,4%).

Lietuvā un Igaunijā rūpniecības ražotājcenas janvārī pieaugušas attiecīgi par 0,9% un 0,2%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības ražotājcenas pieauga visās ES dalībvalstīs. Visstraujākais ražotājcenu kāpums janvārī salīdzinājumā ar decembri bijis Maltā (+2,3%), Beļģijā (+2,1%), Spānijā (+1,8%), Portugālē (+1,7%), Slovākijā (+1,5%), Igaunijā (+1,4%), Rumānijā (+1,3%), Dānijā un Lielbritānijā (abās valstīs +1,2%), kā arī Lietuvā un Nīderlandē (abās valstīs +1,1%). Latvijā rūpniecības ražotājcenas janvārī mēneša izteiksmē pieauga par 0,3%.

ES dalībvalstīs vidēji ražotājcenas janvārī salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pērn pieauga par 4,3%, bet eirozonā kāpums bija 3,5%. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ražotājcenas janvārī ES palielinājās par 0,8%, bet eirozonā - par 0,7%.

Gan mēneša, gan gada izteiksmē dati nav pieejami par Itāliju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu