«Altum» paralēlie aizdevumi būs pieejami arī lielajiem komersantiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Plānots, ka «Attīstības finanšu institūcijas «Altum«» paralēlie aizdevumi būs pieejami arī lielajiem komersantiem, pavēstīja Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Elita Rubesa-Voravko.

Viņa informēja, ka Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi grozījumus Ministru kabineta noteikumos par paralēlajiem aizdevumiem saimnieciskās darbības veicējiem konkurētspējas uzlabošanai, kas paredz, ka pēc to apstiprināšanas arī lielajiem komersantiem būs pieejami «Altum» paralēlie aizdevumi, kuri tiek sniegti kopā ar Latvijā reģistrētas kredītiestādes vai tās meitassabiedrības finansējumu.

Vienlaikus Ekonomikas ministrija arī rosina par 992 463 eiro palielināt lielajiem komersantiem pieejamo finansējumu. Līdz ar to kopumā lielajiem komersantiem pieejamais finansējums būs 5 992 463 eiro. Plānots, ka atbalstu varēs saņemt 12-15 lielo saimnieciskās darbības veicēju konkurētspējas uzlabošanas pasākumu īstenošanai.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos par paralēlajiem aizdevumiem saimnieciskās darbības veicējiem konkurētspējas uzlabošanai šodien nodoti saskaņošanai Valsts sekretāru sanāksmē. Tos vēl būs jāapstiprina valdībai.

Šobrīd «Altum» sniegtie paralēlie aizdevumi ir pieejami tikai sīkajiem (mikro), mazajiem un vidējiem saimnieciskās darbības veicējiem.

Atbalsta programmas ietvaros komersantiem un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām pieejami subordinēti ilgtermiņa investīciju aizdevumi ar paaugstinātu kredīta risku, lai veicinātu saimnieciskās darbības veicēju attīstību un konkurētspēju. Paralēlos aizdevumus sniedz «Altum» kopā ar Latvijā reģistrētas kredītiestādes vai tās meitassabiedrības finansējumu, kad darījums ir ar augstāka riska pakāpi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu