Nebanku kreditētāja «Mogo» auditētā peļņa sasniedz € 2,9 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nebanku kreditētāja «Mogo» auditētā peļņa pagājušajā gadā bija 2,963 miljoni eiro, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas apgrozījums pieauga par 14,1% un sasniedza 10,413 miljonus eiro, liecina biržā «Nasdaq Riga» iesniegtais kompānijas gada pārskats.

Tostarp «Mogo» procentu ieņēmumi pērn bija 9,175 miljonu eiro apmērā, komisijas maksas ieņēmumi - 652 000 eiro, parādu piedziņas ieņēmumi - 281 800 eiro, bet saņemtā soda nauda - 262 900 eiro.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka «Mogo» līzinga un nodrošināto aizdevumu portfeļa bruto vērtība 2016.gada beigās bija 27 miljoni eiro, kas salīdzinājumā ar 2015.gada beigām ir kritums par 1%.

«Mogo» vadība arī norāda, ka 2016.gada otrajā pusē kompānija ieviesa jaunu klientu novērtēšanas sistēmu, kā arī optimizēja darbību parādu atgūšanas jomā, pārdodot daļu no nenodrošinātajiem aizdevumiem parādu piedziņas uzņēmumam. «Šo darbību rezultātā sabiedrības peļņas pieaugumus bijis ļoti stabils,» piebilst kompānijas vadība.

Tāpat «Mogo» vadība informē, ka pērn turpināts ieguldīt būtiskus līdzekļus informācijas sistēmu risinājumu attīstībā, lai tuvākajā nākotnē uzlabotu tās operatīvo darbību, automatizējot esošos procesus.

«2016.gads bija veiksmīgs sadarbībā ar transportlīdzekļu tirgotājiem un izplatīšanas starpniekiem. Transportlīdzekļu pārdevēju sadarbības tīkls ir devis būtisku ieguldījumu transportlīdzekļu finanšu līzinga apmēra pieaugumā,» sacīts vadības ziņojumā.

2015.gadā «Mogo» strādāja ar peļņu 1,003 miljonu eiro apmērā, bet kompānijas apgrozījums bija 9,126 miljoni eiro.

Kompānija «Mogo» izveidota 2012.gadā. «Mogo» sniedz aizdevuma ar izpirkumu un finanšu līzinga pakalpojumus. Kompānijas obligācijas iekļautas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu