«Olainfarm» provizoriskā peļņa pērn - € 10,086 miljoni; apgrozījums pieaug par 14,2%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas zāļu ražotāja «Olainfarm» koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 111,275 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,2% vairāk nekā 2015.gadā, bet grupas peļņa samazinājās par 34% un bija 10,086 miljoni eiro, liecina biržai «Nasdaq Riga» iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

Kompānijas vadība norāda, ka 2016.gadā «Olainfarm» koncerna peļņu ļoti būtiski ietekmēja veiktie uzkrājumi debitoru parādu nodrošināšanai apmēram septiņu miljonu eiro apmērā.

«2016.gads «Olainfarm» bija nozīmīgs ne vien ar to, ka papildinājām koncernu ar četriem meitasuzņēmumiem, bet arī uzstādījām apgrozījuma rekordu. Pirmo reizi «Olainfarm» vēsturē tā apgrozījums sasniedza un pat pārsniedza 100 miljonus eiro. Lai gadu no gada celtu sasniedzamo mērķu latiņas, mums ir jākļūst arvien spēcīgākiem. Tāpēc integrējam iegādātos uzņēmumus koncernā, papildinām produktu portfeli, nostiprināmies esošajos tirgos un apgūstam jaunus, kā arī lūkojamies pēc jauniem meitasuzņēmumiem dažādās ar farmāciju saistītās nozarēs,» sacīja «Olainfarm» valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Tāpat kompānijas vadība informē, ka 2016.gada ceturtais ceturksnis realizācijas ziņā bija visu laiku veiksmīgākais ceturksnis «Olainfarm» koncerna vēsturē.

Pērn ceturtajā ceturksnī koncerna realizācijas apmērs sasniedza 32,6 miljonus eiro, kas ir par 27,7% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2015.gadā. Savukārt koncerna peļņa ceturtajā ceturksnī bija 2,313 miljoni eiro, kas ir par 27,3% mazāk nekā 2015.gada ceturtajā ceturksnī. Pērn ceturtajā ceturksnī kompānija veikusi uzkrājumus 2,47 miljonu eiro apmērā, tajā skaitā viens miljons eiro uzkrāts Ukrainas debitora «Olfa» parādam, 0,8 miljoni eiro - Krievijas debitoru parādiem, bet 0,65 miljoni – citu debitoru parādiem.

«Olaimfarm» vadība arī informē, ka 2016.gadā koncerna lielākie noieta tirgi bija Krievija (34%), Latvija (24%), Ukraina (13%) un Baltkrievija (7%).

2015.gadā «Olainfarm» koncerns strādāja ar 97,392 miljonu eiro apgrozījumu un 15,289 miljonu eiro peļņu.

«Olainfarm» nodarbojas ar gatavo zāļu formu - farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju –, kā arī ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. «Olainfarm» akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu