Grieķija atsāk sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Grieķija otrdien atsāka sarunas ar Eiropas Savienību (ES) un Starptautisko Valūtas fondu (SVF), lai panāktu vienošanos par aizdevumu programmas finanšu līdzekļu saņemšanu.

Sarunas starp Grieķijas amatpersonām un starptautisko kreditoru pārstāvjiem Atēnās sākušās otrdienas rītā, norāda Grieķijas Finanšu ministrija.

Lai izkļūtu no strupceļa, kādā nonākušas sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem par kārtējā aizdevuma maksājuma piešķiršanu, Grieķija pagājušajā pirmdienā piekrita kompromisam par jaunu reformu īstenošanu.

Eiropas Savienībai ilgstoši bijušas nesaskaņās ar SVF saistībā ar fonda prasībām Grieķijai noteikt mazākus budžeta mērķus un samazināt valsts parādsaistību slogu. SVF uzskata, ka eiropiešu pieprasītie budžeta mērķi ir pārlieku ambiciozi.

Taču, ja eirozona pieturēsies pie saviem plāniem, tad SVF pieprasījis Grieķijai paaugstināt nodokļus un samazināt pensijas, lai šie mērķi tiktu sasniegti, pirms fonds Atēnām varētu piešķirt aizdevumu.

Grieķijai drīzumā nepieciešams saņemt pēdējo maksājumu no trešās finanšu glābšanas programmas, lai tā varētu jūlijā segt septiņu miljardu eiro parādsaistības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu