«ABLV Bank» jaunās emisijas obligācijas nākamnedēļ iekļaus biržas parāda vērtspapīru sarakstā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«ABLV Bank» jaunās emisijas obligācijas otrdien, 28.februārī, iekļaus biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

«Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā iekļaus «ABLV Bank» sestās obligāciju piedāvājuma programmas ietvaros emitētās divu gadu obligācijas 75 miljonu ASV dolāru (70,9 miljonu eiro) apmērā, kā arī divu gadu obligācijas 20 miljonu eiro apmērā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka sestās obligāciju piedāvājuma programmas ietvaros «ABLV Bank» pirmdien, 27.februārī, emitēs 75 000 kupona obligāciju 1000 ASV dolāru nominālvērtībā. Obligāciju gada procentu likme ir fiksēta: 2,25% ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Obligāciju dzēšanas datums - 2019.gada 27.februāris.

Tāpat «ABLV Bank» 27.februārī emitēs 20 000 kupona obligācijas 1000 eiro nominālvērtībā. Šo obligāciju gada procentu likme ir fiksēta: 0,75% ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Obligāciju dzēšanas datums - 2019.gada 27.februāris.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 2016.gada aprīļa beigās reģistrēja «ABLV Bank» parāda vērtspapīru pamatprospektu, nosakot, ka sestās obligāciju piedāvājuma programmas ietvaros banka ir tiesīga izteikt parāda vērtspapīru publiskos piedāvājumus kopumā 400 miljonu eiro vai to ekvivalenta ASV dolāros apmērā ar termiņu no viena līdz 12 gadiem.

Pēc aktīvu apmēra «ABLV Bank» ir otra lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem – Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei – uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,55% bankas akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu