«Latvenergo»: Gāze no Lietuvas pērn visbiežāk bija izdevīgāka nekā «Latvijas gāzes»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Piedāvājums no Lietuvas AS «Latvenergo» iegādāties gāzi pērn lielākajā daļā periodu bija izdevīgāks nekā AS «Latvijas gāze» piedāvājums, forumā «Ceļā uz ilgtspējīgu energoapgādi Latvijā» sacīja «Latvenergo» valdes loceklis Māris Kuņickis.

Viņš atgādināja, ka pagājušajā gadā «Latvenergo» trīs reizes vērsās pie «Latvijas gāzes», lūdzot trešās puses piekļuvi infrastruktūrai, lai varētu iegādāties un savām vajadzībām izmantot gāzi no Lietuvas, taču nepieciešamo piekļuvi nesaņēma.

Kuņickis pauda, ka attiecīgais darījums no Lietuvas ir noslēdzies nenoticis un «konfidencialitātes plīvurs ir noņemts», tāpēc var atklāt, ka piedāvājums no Lietuvas, tostarp iekļaujot visas saistītās izmaksas, pērn lielākajā daļā periodu bija izdevīgāks nekā «Latvijas gāzes» piedāvājums.

Izdevniecība «Dienas bizness» sadarbībā ar Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociāciju viesnīcā «Radisson Blu Daugava Hotel» šodien organizē enerģētikas nozares forumu «Ceļā uz ilgtspējīgu energoapgādi Latvijā».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu