«Latvijas Krājbankas» administrators janvārī atguvis € 582 034

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» administrators «KPMG Baltics» janvārī atguvis 582 034 eiro, kas bija nauda no atgūtajiem kredītiem, liecina administratora publicētais darbības pārskats.

«Latvijas Krājbankas» aktīvi janvāra beigās bija 42,7 miljoni eiro. No šīs summas lielāko īpatsvaru - gandrīz 26 miljonus eiro - veido kase un prasības uz pieprasījumu pret centrālajam bankām. 9,7 miljoni eiro ir prasības uz pieprasījumu pret kredītiestādēm, bet 5,5 miljoni eiro ir kredīti.

Savukārt «Latvijas Krājbankas» saistības janvāra beigās bija 542,99 miljoni eiro. Tajā skaitā Noguldījumu garantiju fondam banka bija parādā 233,275 miljonus eiro, bet citi pieteiktie kreditoru prasījumi sasniedza 263,76 miljonus eiro.

«Latvijas Krājbankas» pašu kapitāls janvāra beigās bija negatīvs - mīnus 500,28 miljoni eiro.

Savukārt maksātnespējas procesa izdevumi janvārī bija 241 151 eiro. No šīs summas 184 268 eiro izlietoti kredītiestādes mantas un darba telpu uzturēšanai, 29 102 eiro bija administratora un administratora palīga atlīdzība, 27 556 eiro - darbiniekiem izmaksājamās darba algas un atlaišanas pabalsti, bet 225 eiro samaksāti par publikāciju ievietošanu laikrakstos.

Jau ziņots, ka 2011.gada decembrī Rīgas apgabaltiesa «Latvijas Krājbanku» pasludināja par maksātnespējīgu un par tās maksātnespējas administratoru tika apstiprināts «KPMG Baltics». 2012.gada maijā Rīgas apgabaltiesa nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu.

Līdz šim Noguldījumu garantiju fondam pārskaitīti aptuveni 238 miljoni eiro. Sākotnējās bankas saistības pret Noguldījumu garantiju fondu bija aptuveni 470 miljoni eiro, kas pakāpeniski sarukušas līdz 233,3 miljoniem eiro. Bankrota procedūras gaitā pilnībā atmaksāts Valsts kases savulaik izsniegtais aizdevums Noguldījumu garantiju fondam garantēto atlīdzību izmaksām «Latvijas Krājbankas» noguldītājiem.

2016.gadā «Latvijas Krājbanka» administrators atguva 15,86 miljonus eiro, savukārt maksātnespējas izdevumi 2016.gadā veidoja 4,1 miljonu eiro, liecina aģentūras LETA aprēķini. «Latvijas Krājbankas» administrators pērn Noguldījumu garantiju fondam pārskaitījis piecus miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu