FKTK prioritāte šogad - pārliecināties par banku biznesa modeļu gatavību mainīgajai videi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šogad pastiprināti strādās ar bankām, lai pārliecinātos, ka tām ir skaidri un pamatoti turpmākā biznesa modeļi, otrdien preses konferencē sacīja FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

FKTK vēlas pārliecināties, vai bankām ir skaidrība, kā ar jaunām biznesa nišām aizstāt tos zaudējumus, kuri radīsies, pastiprinot banku regulējumu naudas atmazgāšanas novēršanas jomā, kā arī cīnoties ar citiem izaicinājumiem, piemēram, palēnināta ekonomiskā attīstība, kas vairāk skar iekšzemē strādājošās bankas.

Putniņš uzsvēra, ka mainīgajai biznesa videi pielāgoti biznesa modeļi ir jāizstrādā gan tām bankām, kas strādā pamatā ar iekšzemes klientiem, gan tām, kuru biznesa modelis vērsts uz ārvalstu klientu apkalpošanu.

FKTK priekšsēdētājs aicināja ņemt vērā, ka 2018.gadā stāsies spēkā regulējuma izmaiņas attiecībā uz norēķiniem bankās. Šī joma cieši saistīta ar finanšu tehnoloģiju jeb «fintech» attīstību, kas nepaies garām arī Latvijai. Tas nozīmē, ka bankām pašām būs jākļūst par «fintech» subjektiem un jākļūst spējīgām nodarboties ar inovācijām, reaģēt uz jauniem izaicinājumiem attiecībā uz jauno norēķinu kārtību. Tā ir viena no lietām, kas ļoti ievērojami varētu mainīt banku darbu nākotnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu