Valsts kases pārvaldnieks: Valsts parāds pagājušā gada beigās bija apmēram 40% no IKP

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts parāds pagājušā gada beigās bija apmēram 40% no iekšzemes kopprodukta (IKP), šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

«Parāds 2016.gada beigās bija 10 miljardi eiro, kas ir apmēram 40% no IKP. Parāds ir nedaudz pieaudzis, jo mēs veicām priekšfinansēšanos,» sacīja Āboliņš, piebilstot, ka valsts parāds arī turpmāk saglabāsies apmēram 40% līmenī no IKP.

Tāpat viņš informēja, ka šodien Valsts kasei ir jāveic viens no visu laiku lielākajiem maksājumiem - viens miljards ASV dolāru, lai dzēstu pirms septiņiem gadiem emitētās obligācijas.

«Kopumā situāciju es raksturotu, kā ļoti stabilu. Naudas līdzekļu mums pietiek, lai mēs pilnībā apkalpotu gan parādu, gan arī veiktu visus maksājumus, kas paredzēti budžetā,» teica Āboliņš.

Tāpat ziņots, ka valsts parāds 2015.gada beigās bija 8,412 miljardi eiro, tostarp Latvijas centrālās valdības ārējais parāds bija 7,053 miljardi eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu