Apgabaltiesa attaisno lietā par preču zīmes «Hincenberga» nelikumīgu izmantošanu apsūdzēto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien krimināllietā, kurā par preču zīmes «Hincenberga» nelikumīgu izmantošanu alus ražošanā apsūdzēts alus darītavas «Brālis» īpašnieces SIA «Alus nams» valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bērziņš, nemainīja spriedumu par viņa attaisnošanu.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas preses pārstāvis Raimonds Ločmelis, apgabaltiesa šodien pasludināja saīsināto spriedumu, atstājot negrozītu Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 2016.gada 9.marta spriedumu. Par pilna nolēmuma pieejamības datumu noteikts 6.marts, pēc tam desmit dienu laikā lēmumu varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Jau ziņots, ka pērn Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa Bērziņu atzina par nevainīgu un attaisnoja. Šis nolēmums tika pārsūdzēts, kā arī par to iesniegts prokurora protests.

Kā ziņots, vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 206.panta 2.daļas (2002.gada 17.oktobra redakcijā) jeb par svešas preču zīmes nelikumīgu izmantošanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm.

2002.gada beigās spēkā esošajā Krimināllikuma redakcijā par šādu nodarījumu kā sods bija paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai naudas sods līdz 200 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā. Tomēr patlaban spēkā esošā likuma redakcija paredz, ka par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām.

Saskaņā ar apsūdzību 2008.gada decembrī Bērziņš kā «Alus nama» pārstāvis noslēdza līgumu ar mārketinga speciālistu Armandu Šternu par to, ka «Alus nams» savu 2008.gada septembrī reģistrēto preču zīmi «Hinzenberg» un visas tiesības uz to nodod Šternam. Līgums paredzēja arī markas «Hinzenberg» maiņu uz «Hincenberga». Minētajam līgumam bija arī pielikums, kas noteica, ka «Alus nams» turpina ražot alu «Hincenberg» 0,33 litru tilpuma pudelēs līdz 2009.gada 1.augustam un šis produkts līdz minētajam datumam neattiecas uz līguma nosacījumiem.

2010.gada 15.martā Šterns nosūtīja «Alus namam» paziņojumu par 2008.gada decembrī noslēgtā līguma izbeigšanu ar 2010.gada 15.maiju, tomēr, neraugoties uz to, «Alus nams» vēl līdz pat novembrim bez Šterna atļaujas turpināja alus ražošanā izmantot viņa preču zīmi «Hincenberga» un arī «Hincenberga Inčukalns», kuru Šterns gan bija reģistrējis tikai 2010.gada septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu