FKTK piemēro € 10 650 soda naudu «Ditton pievadķēžu rūpnīcai»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome piemērojusi 10 650 eiro soda naudu pievadķēžu ražotājai «Ditton pievadķēžu rūpnīca» par likumā noteiktajā termiņā neiesniegtu gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu, pavēstīja komisijā.

«FKTK padome ir pieņēmusi lēmumu piemērot AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» soda naudu 10 650 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma 56.panta piektās daļas pārkāpumu. Šāds sods tiek piemērots, jo likumā noteiktajā termiņā kapitālsabiedrība neiesniedza gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu. Piemērotā soda nauda tiks ieskaitīta valsts budžetā,» informēja FKTK.

Komisijā skaidroja, ka «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» 2015.gada pārskats ar revidenta ziņojumu šobrīd ir iesniegts, bet tas netika izdarīts likumā noteiktajā termiņā, proti, četru mēnešu laikā pēc pārskata perioda beigām.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā «Ditton pievadķēžu rūpnīca» strādāja ar 6,354 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 40,6% mazāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 29,1% un bija 4,27 miljoni eiro.

Uzņēmuma akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā. Pēc biržas datiem, «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» akcionāri ir Latvijas «Bank M2M Europe» klienti - 23,09%, Eduards Zavadskis (miris) - 20%, Vladislavs Drīksne - 19,92% un SIA «Maleks S» - 12,18%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu