«Tieto Latvia» izstrādājusi nacionāla līmeņa ātro maksājumu platformu Kenijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums «Tieto Latvia» izstrādājis nacionāla līmeņa ātro maksājumu platformu Kenijā, informēja uzņēmumā.

Platforma radīta Kenijas Banku asociācijas vajadzībām, un uzlabos banku darbības efektivitāti visās digitālajās platformās. Izmantojot šo platformu, asociācija varēs piedāvāt ātro maksājumu pakalpojumus vairāk nekā 45 bankām, kas ietilpst asociācijā.

Platformas risinājumi Kenijā ir izveidoti pēc līdzīgu platformu parauga, kas jau ieviestas projektos Ganā, Zimbabvē un Lielbritānijā.

«Tieto Latvia» specializējas dažādu informācijas sistēmu izveidē, nodrošinot pilna cikla pakalpojumu sniegšanu. Latvijā uzņēmuma sniegto pakalpojumu kvalitāti nodrošina vairāk nekā 700 darbinieki.

Uzņēmums 2015.gadā apgrozīja 40,356 miljonus eiro, bet nopelnīja 4,008 miljonus eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Somijā reģistrētajam «Tieto Corporation».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu