Ceļotāji par būtiskāko kritēriju, izvēloties aviosabiedrību, atzīst biļešu cenu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Iegādājoties biļetes uz vēlamo galamērķi, 58% aptaujāto ceļotāju, izvēloties aviosabiedrību, par primāro faktoru izvirza biļešu cenu, liecina Latvijas un Igaunijas čarteru aviosabiedrības «SmartLynx Airlines» organizētā interneta aptauja.

Vienlaikus, izvēloties biļetes, 28% gadījumu tiek ņemts vērā lidojuma ilgums, bet kā mazāk svarīgus faktorus ceļotāji minējuši lidsabiedrības zīmolu un punktualitāti.

Aptaujā arī secināts, ka 74% respondentu aviopakalpojumus izmanto privātiem ceļojumiem, bet 26% visbiežāk dodas biznesa braucienos.

Kā būtiskāko ieguvumu, ceļojot ar lidmašīnu, puse aptaujas dalībnieku minējuši plašo galamērķu piedāvājumu, kas sniedz iespējas ātri un ērti doties uz dažādām vietām visā pasaulē, savukārt 31% respondentu atzīmējis, ka liels ieguvums ir ceļošanas ātrums. Taču starp lietām, kuras ieteiktu uzlabot, aptaujātie minējuši kājām atvēlēto vietu lidmašīnas salonā, tostarp augumā garākie pasažieri atzīmējuši, ka par to būtu gatavi piemaksāt arī vienu desmito daļu no biļetes cenas.

Tāpat aptaujā 45% respondentu minējuši, ka lidmojuma laikā par vienu no būtiskākajiem faktoriem uzskata personāla izpalīdzību un spēju atrisināt radušās problēmas, 25% svarīgs ir personāla draudzīgums un profesionālisms, bet 21% - korekts izskats. Savukārt par mazāk svarīgiem faktoriem aptaujātie uzskata ēdienu, dzērienu un citu produktu sortimentu. Neskatoties uz to, 34% respondentu tomēr norādījuši, ka 50% gadījumu, ceļojot lidmašīnā, izmanto iespēju pasūtīt ēdienus un dzērienus.

Aptaujā arī 64% respondentu atzinuši, ka lidojuma laikā jūtas droši un komfortabli, bet bailes no lidošanas izjūt 5% aptaujas dalībnieku.

Aptaujā piedalījās 530 respondentu, kuri lidoja Rīgas un Tallinas čartera reisos uz tādiem galamērķiem kā Hurgada, Ženēva, Bergena, Herakliona, Varna, Korfu, Antālija, Preveza, Malaga un Santorini.

«SmartLynx Airlines» ir 1992. gadā dibināta privāta lidsabiedrība, kas bāzēta Rīgā un kurai ir piešķirti Latvijas un Igaunijas gaisa pārvadātāja sertifikāti. Lidsabiedrība «SmartLynx Airlines» ir specializējusies lidmašīnu «Airbus A320» izīrēšanā, sniedz pilna čartera pakalpojumus Latvijā un Igaunijā, galvenokārt atpūtas lidojumu segmentā, kā arī nodrošina lidmašīnu apkalpes apmācības.

Lidsabiedrības flotē ir 13 «Airbus A320» lidmašīnas un viena «Airbus A321» lidmašīna, kas nodrošina lidojumus Eiropā, Āzijā un Āfrikā. Līdz 2018.gadam floti plānots paplašināt līdz 18 lidmašīnām. Pagājušajā gadā «SmartLynx Airlines» pārvadāja 1,9 miljonus pasažieru pretstatā 1,6 miljoniem 2015.gadā. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums 2016.gadā pieauga par vairāk nekā 18%, sasniedzot 109,4 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu