«Singapore Airlines» iegādāsies 39 «Boeing» lidmašīnas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Singapūras aviokompānija «Singapore Airlines» ceturtdien paziņoja, ka no ASV aviobūves uzņēmuma «Boeing» iegādāsies 39 pasažieru lidmašīnas 13,8 miljardu dolāru (12,9 miljardu eiro) vērtībā saistībā ar lidsabiedrības izaugsmes plāniem nākamajiem desmit gadiem.

«Singapore Airlines» panākusi vienošanos par 20 «Boeing 777-9» un 19 «787-10» lidmašīnu iegādi, paredzot iespēju iegādāties vēl pa sešiem lidaparātiem no katra modeļa.

Aviokompānija norāda, ka «777-9» lidmašīnas tiks aprīkotas ar «General Electric GE9X» dzinēju, kas paredzēts tālajiem lidojumiem, bet «787-10» lidmašīnām tā izraudzījusies «Rolls-Royce Trent 1000» dzinēju, kas tiek izmantots vidēja garuma maršrutos.

«Singapore Airlines» otrdien paziņoja, ka šā biznesa gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās decembrī, aviokompānija strādāja ar 177 miljonu Singapūras dolāru (117,2 miljonu eiro) tīro peļņu, un tas ir par 35,6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu