Kučinskis kopā ar uzņēmējiem šogad viesosies Indijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) šogad plānotā vizīte uz Indiju kopā ar uzņēmēju delegāciju būs iespēja paplašināt abu valstu uzņēmēju kontaktus, šodien tikšanās laikā ar Indijas vēstnieci Latvijā Moniku Kapilu Mohtu sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Latviju un Indiju saista labas divpusējās attiecības un abām valstīm ir potenciāls paplašināt sadarbību ekonomikā, izglītībā un kultūrā, par Mūrnieces pausto informēja Saeimas Preses dienestā. Mohta parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Labs pamats Latvijas un Indijas parlamentu sadarbībai ir Saeimā izveidotā grupa sadarbībai ar Indijas parlamentu, norādīja Saeimas vadītāja, ielūdzot Indijas parlamenta priekšsēdētāju apmeklēt Latviju.

Mūrniece pateicās par iespēju Latvijas parlamenta darbiniekiem starptautiskas mācību programmas laikā apmeklēt Indijas parlamentu kvalifikācijas paaugstināšanai. Vēstniece pauda gandarījumu par šo faktu.

Vēstniece kā potenciālas Latvijas un Indijas ekonomiskās sadarbības jomas nosauca informācijas tehnoloģijas, kokapstrādi, pārtikas ražošanu un farmāciju, kā arī transportu un loģistiku. Viņa apliecināja savas valsts interesi veidot kravu izplatīšanas centru Rīgas ostā.

Vēstniece teica, ka viena no viņas prioritātēm būs biznesa foruma un kultūras pasākumu organizēšana vairākās Latvijas pilsētās par godu Indijas neatkarības 70.gadadienai.

Mohta ir karjeras diplomāte, kas darbu savas valsts ārlietu dienestā sāka 1985.gadā. Viņa iepriekš strādājusi Indijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Parīzē, Katmandu, Bangkokā un Londonā, bijusi Indijas vēstniece Polijā un Lietuvā. Monika Kapila Mohta ir arī Indijas rezidējošā vēstniece Zviedrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu