Maksātnespējas administrācijas direktora amatam virzīs NVA direktores vietnieci Šteinu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Maksātnespējas administrācijas (MNA) direktora amatam izraudzīta Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktores vietniece Inese Šteina, žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes apliecināja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Valdība par viņas iecelšanu amatā lemšot 14.februārī.

Šteina savus pienākumus varētu sākt pildīt no 20.marta.

Kā ziņots, šis bija trešais piegājiens, kurā tika meklēts MNA vadītājs.

Līdz šim mēģinājumi ar konkursa vai uzrunāšanas palīdzību atrast piemērotu pretendentu MNA direktora amatam ir beigušies neveiksmīgi. Pēc neveiksmīgā pirmā konkursa tika lemts par kandidātu meklēšanu Tieslietu ministrijas resorā, taču arī šī iecere nevainagojās ar panākumiem, tāpēc augusta sākumā tika izsludināts atkārtots konkurss uz MNA direktora amatu.

Arī otrais konkurss uz vakanto MNA direktora amatu noslēdzās bez rezultāta, jo vienīgais pretendents, kas tika virzīts konkursa trešajai kārtai, nesaņēma pozitīvu vērtējumu no neatkarīgiem ekspertiem. Tad tika nolemts vēlreiz izvērtēt valsts pārvaldes resursus, tomēr arī tas nedeva rezultātu.

Iepriekšējais administrācijas vadītājs Ervīns Ābele atlūgumu iesniedza jau marta beigās. Tieslietu ministrs iepriekš bija pieprasījis veikt atkārtotu Ābeles darba novērtējumu. Rasnačs paskaidroja, ka MNA vadītāja novērtējums šoreiz ir bijis sliktāks nekā iepriekšējā novērtēšanas reizē, neprecizējot, kāds tieši bijis Ābeles novērtējums.

Patlaban MNA direktora pienākumu pilda Baiba Banga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu