Gauss: Šis ir labākais laiks «airBaltic» stratēģiskā investora meklēšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Šis ir labākais laiks nacionālās aviokompānijas «airBaltic» stratēģiskā investora meklēšanai, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» atzina «airBaltic» vadītājs Martins Gauss.

Lai arī pagājušā gada finanšu rezultātus Gauss neatklāja, viņš norādīja, ka 2016.gads ir noslēdzies ar labākiem rezultātiem nekā plānots. Pērn arī tika palielināts "airBaltic' pamatkapitāls un šobrīd aviokompānijas finansiālā situācija ir ļoti stabila.

«Šis ir labākais laiks, lai meklētu stratēģisko investoru, jo esam pabeiguši kompānijas restrukturizāciju un finansiālā situācija ir ļoti stabila,» teica Gauss.

Gauss nekomentēja potenciālos investorus, taču atzina, ka interese par «airBaltic» tiekot izrādīta. Labākais partneris «airBaltic» būtu kāda liela aviokompānija.

Uz jautājumu, vai valstij pēc stratēģiskā investora piesaistes būtu jāsaglabā kontrolpakete, Gauss norādīja, ka akcionāru struktūra «airBaltic» nav svarīga, taču attiecības ar valsti līdz šim ir bijušas ļoti labas.

Jau vēstīts, ka šā gada novembrī varētu būt zināmi «airBaltic» potenciālie stratēģiskie investori. «airBaltic» stratēģiskā investora meklējumiem piesaistījusi starptautisku finanšu konsultantu «Lazard Freres».

Konsultanta pienākumos ietilpst potenciālu investoru un finanšu līdzekļu piesaiste aviokompānijas turpmākai attīstībai.

«Lazard Freres» ir finanšu konsultāciju un aktīvu pārvaldības uzņēmums, kas dibināts 1848.gadā un darbojas 27 valstīs.

Pērn maijā tika pabeigta «airBaltic» pamatkapitāla palielināšana, tam sasniedzot 256,473 miljonus eiro. Pēc pamatkapitāla palielināšanas Latvijas valstij pieder aptuveni 80% «airBaltic» akciju, bet jaunajam investoram «Aircraft Leasing 1», kura valdes priekšsēdētājs ir privātais ieguldītājs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, pieder aptuveni 20% akciju. «Aircraft Leasing 1» pieder Īrijā reģistrētajai kompānijai «IALH LIMITED».

Atbilstoši Latvijas valdības un Montāga-Girmesa parakstītajam līgumam viņš marta beigās «airBaltic» ieguldīja apmēram 52 miljonus eiro, savukārt valsts investējusi 80 miljonus eiro, «airBaltic» kapitalizējot Valsts kases aizdevumu.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu