IKEA pēc ienākšanas Latvijā plāno atvērt veikalu arī Tallinā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zviedrijas mēbeļu kompānija IKEA pēc veikala atvēršanas Latvijā plāno virzīties uz Igaunijas tirgu un atvērt veikalu arī Tallinā, aģentūrai LETA teica IKEA veikala Latvijā operatora «Paul Mason Properties» vadītājs Sigurdurs Palmasons.

«Pēc veikala atvēršanas Latvijā mēs plānojam virzīties arī uz Igauniju. Pagaidām ir pāragri teikt, kad tas konkrēti notiks,» teica Palmasons, piebilstot, ka arī kaimiņvalstī IKEA savu veikalu plāno atvērt galvaspilsētā - Tallinā.

Viņš piebilda, ka Latvijā, visticamāk, būs tikai viens veikals un citus nav plānots atvērt. Lielāko daļu ieguldīto līdzekļu veikala Latvijā izveidē kompānija plāno atpelnīt 18 mēnešu laikā pēc veikala atvēršanas.

Palmasons neizslēdza, ka kopējais investīciju apmērs varētu arī pārsniegt sākotnēji plānotos 60 miljonus eiro. «Mums ir jāiegulda ne tikai veikala izveidē, bet arī infrastruktūrā, jāsagatavo ceļi, ūdensapgāde, kas prasīs investīcijas. Protams, veikala būvniecība pati par sevi paredz lielas investīcijas - tā ir milzīga celtne,» teica Palmasons.

Atbildot uz jautājumu, kā kompānijas biznesu ietekmēs iedzīvotāju skaita samazināšanās Latvijā, Palmasons teica, ka bažām par iedzīvotāju skaita turpmāku samazināšanos Latvijā neredz pamatu. «IKEA ienākšana palīdzēs Latvijai saglabāt savus iedzīvotājus, jo veikala atvēršanās uzlabos iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Lai cilvēki paliktu, nevis izbrauktu no valsts, jāuzlabojas dzīves kvalitātei. Pamazām, katru gadu tā uzlabojas. Tas prasa laiku, bet mēs esam optimistiski noskaņoti. Cilvēki šeit būs,» teica Palmasons.

Kā ziņots, investējot aptuveni 60 miljonus eiro, Latvijā nākamā gada augustā plānots atklāt Zviedrijas mēbeļu kompānijas IKEA veikalu. Veikala būvniecību Stopiņu novadā pie pašas Rīgas robežas, blakus Juglas ielas un Biķernieku ielas rotācijas aplim, plānots sākt šā gada pavasarī, un to plānots pabeigt aptuveni pusotra gada laikā.

Veikalu pārvaldīs 2015.gadā dibinātā SIA «Paul Mason Properties», slēdzot franšīzes līgumu ar «Inter IKEA Systems BV». «Paul Mason Properties» pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai «FE Corporation B.V. Netherlands».

Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču gigants IKEA 1943.gadā dibināja zviedrs Ingvars Kamprads. Patlaban uzņēmumam ir aptuveni 400 tirdzniecības vietas gandrīz 50 pasaules valstīs.

Baltijas valstīs pagaidām ir tikai viens IKEA lielveikals - 2013.gadā to atklāja Viļņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu