«Tallink» prāmis «Romantika» iegrāmatots Latvijas Kuģu reģistrā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas Kuģu reģistrā šodien iegrāmatots «Tallink» prāmis «Romantika», līdz ar to abi starp Rīgu un Stokholmu kursējošie prāmi kursē ar Latvijas karogu, pavēstīja «Tallink».

AS «Tallink Latvija» ģenerāldirektors Hillards Taurs pastāstīja, ka visi «Tallink» prāmji, kas kursējuši maršrutā Rīga-Stokholma gandrīz 11 gadus, ir bijuši iegrāmatoti Latvijas Kuģu reģistrā. «Tallink» kuģu reģistrācijas valsts izvēli nosaka vairāku aspektu izvērtējums, tajā skaitā konkrētā maršruta galapunktu valstis, maršruta piestātnes ostas, kuģa apkalpes piederība, ekonomiskā situācija.

«No 12.decembra mūsu maršrutā starp Rīgu un Stokholmu atkal kursē prāmis «Romantika», kas atjaunoja un šobrīd kopā ar prāmi «Isabelle» nodrošina ikdienas pasažieru, pasažieru transportlīdzekļu un kravu pārvadājumus starp Latviju un Zviedriju,» pauda Taurs.

Savukārt Latvijas Jūras administrācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Krastiņš atzina, ka līdzšinēja sadarbība ar «Tallink Latvija» bijusi veiksmīga. «Esam gandarīti par kuģa «Romantika» atgriešanos zem Latvijas karoga. Mūsu speciālisti atkal pārņem kuģa drošības uzraudzību, un tas ir tikai loģiski, jo «Romantika» kuģo no Rīgas ostas. Drošība uz «Tallink» prāmjiem, kuri uztur satiksmi starp Stokholmu un Rīgu, savā ziņā ir arī mūsu darba redzamā daļa, jo to var novērtēt ne tikai kuģa apkalpe, bet arī pasažieri. Esmu pārliecināts, ka mūsu sadarbība ar «Tallink» kļūs vēl ciešāka un produktīvāka,» pauda Krastiņš,

Latvijas karogs uz prāmja «Romantika» patlaban jau ir pacelts. Par godu šim notikumam 3.februārī plkst.16.30 notiks īpašs pasākums viesiem un ceļotājiem - svinīga Latvijas karoga pacelšanas ceremonija uz «Romantika» atklātā klāja.

«Tallink» maršrutu Rīga-Stokholma atklāja 2006.gada aprīlī. Līdz pērnā gada beigām uzņēmums šajā maršrutā apkalpojis 5,9 miljonus pasažieru, pārvadājis gandrīz 750 000 transportlīdzekļus un 141 000 kravas vienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu