«Sorainen»: Regulāri parādās starpnieki, kas par samaksu uzņēmējiem piedāvā labvēlīgu VID audita rezultātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zvērinātu advokātu biroja «Sorainen» klienti regulāri ir ziņojuši, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) audita laikā parādās starpnieki, kas par samaksu uzņēmējiem piedāvā labvēlīgu VID audita rezultātu, šodien žurnālistiem sacīja «Sorainen» partneris Jānis Taukačs.

«Mums regulāri nāk klienti un stāsta, ka audita laikā kādas trešās personas piedāvā par naudu sakārtot audita lietu pirms lēmuma pieņemšanas. Ja klients piekristu samaksāt, tad auditā tiek solīts mazs uzrēķins. Ja nesamaksā, tad audita uzrēķins būšot liels un par to tiesā nāksies cīnīies četrus vai piecus gadus,» sacīja Taukačs.

Viņš pieļāva, ka šīs trešās personas kaut kādā veidā ir saistītas ar VID audita veicējiem, jo šīs personas zina, kam tiek veikts audits, kā arī šīs personas zina audita lietas materiālus.

«Neviens no mūsu klientiem šādam piedāvājumam nav piekritis, un rezultātā auditos patiešām ir noteikts lielākais iespējamais uzrēķins,» sacīja Taukačs.

Viņš piebilda, ka visi šie klienti ir vērsušies tiesā, vēl nevienā no šīm lietām nav gala sprieduma.

«Šādu lietu nav daudz, taču mēs par to nerunātu, ja tie būtu viens vai divi gadījumi,» piebilda Taukačs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu