Aptauja: Ar valdības darbu neapmierināti 83% Latvijas iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas valdības darbu atzinīgi vērtē vien 12% aptaujāto iedzīvotāju, savukārt 83% Latvijas iedzīvotāju ar to ir nepamierināti, liecina jaunākā «Baltic International Bank Latvijas barometra» aptauja, kas veikta decembrī.

Barometra mērījumā valdības darbs jau sen tiek vērtēts negatīvi, taču decembrī kritiskais noskaņojumus saasinājies. Decembrī valdības darba vērtējums noslīdējis par 11 punktiem, informē pētījuma pasūtītājs «Baltic International Bank».

Novembrī valdības darba vērtējums bija mīnus 41. Pērn novembrī pozitīvi valdības darbu vērtēja 18%, bet negatīvu vērtējumu valdības paveiktajam sniedza 76% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju.

Jaunākais, decembrī veiktais «Baltic International Bank Latvijas barometra» pētījums liecina, ka iedzīvotāju noskaņojums ir kļuvis kritiskāks. Pasliktinājies kā tagadnes, tā arī nākotnes vērtējums. Decembrī aptaujātie bijuši pesimistiskāki, vērtējot gan Latvijas ekonomikas stāvoklī notiekošās izmaiņas, gan Latvijas kopējās situācijas attīstību, un bez kritikas nav iztikušas arī citas pozīcijas. Taču attiecībā uz ģimenes materiālo stāvokli aptaujātie saglabā optimismu. Salīdzinot ar novembri, ģimeņu materiālā stāvokļa nākotnes prognozes nedaudz pasliktinājušās, taču kopējais vērtējums joprojām ir pozitīvs. Ģimenes pašreizējās situācijas novērtējums uzlabojies, pakāpjoties par diviem indeksa punktiem.

«Baltic International Bank Latvijas barometrs» ir Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma un attieksmes pētījums, kurā ik mēnesi, iekļaujot pazīstamu ekspertu vērtējumus, tiek atspoguļotas sabiedrībā aktuālas norises. Pētījuma mainīgajā daļā decembrī tika noskaidroti arī iedzīvotāju grāmatu lasīšanas paradumi, uzskati par tulkoto literatūru un grāmatu lasīšanu pēc simts gadiem.

Barometra aptaujas dati tiek iegūti pētījumu centra SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā. Tiek izmantota stratificētās nejaušās izlases metode, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās. Parasti tiek aptaujāti ap 1000 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Pētījuma otrās daļas rezultāti kopā ar ekspertu komentāriem tiks publiskoti 27.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu