Ministrs: Krievija naftas ieguves apjomu samazinājusi par 100 tūkstošiem barelu dienā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija ir samazinājusi naftas ieguves apjomu par apmēram 100 tūkstošiem barelu dienā, sestdien paziņoja Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks. Viņš piebilda, ka Krievijas naftas kompānijas «apsteidz grafiku», lai izpildītu solīto ieguves apjoma samazinājumu.

Pērn novembrī noslēgtā vienošanās paredz, ka naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC dalībvalstis samazinās naftas ieguves apjomu, lai veicinātu naftas cenas kāpumu. Citas naftas ieguvējvalstis - jo īpaši Krievija, bet ne ASV - decembrī pievienojās šim plānam.

Abas vienošanās veicināja naftas cenas kāpumu par apmēram 20%, pārsniedzot 50 ASV dolāru par barelu atzīmi, tomēr ieguvumus no vienošanās ierobežo tas, ka piedāvājuma un pieprasījuma līdzsvaru tirgū ir grūti atjaunot, jo ASV palielina degslānekļa ieguvi, jo pašlaik tam ir augsta cena tirgū.

Sestdien Vīnē ir paredzēta komitejas, kas uzrauga vienošanos izpildi, sanāksme. Tajā piedalīsies arī Novaks.

Vīnē viņš tiksies ar Saūda Arābijas enerģētikas ministru Haledu al Falihu, informēja Krievijas valdības preses dienestā.

«Mēs darām visu iespējamo, lai piedalītos vienošanās izpildē,» paziņoja Novaks.

Krievija iepriekš solīja, ka šā gada pirmajā pusē naftas ieguves apjoms tiks samazināts par 300 tūkstošiem barelu dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu