Piesaki būves skatei «Gada labākā būve Latvijā 2016»

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Tikai līdz 20. janvārim iespējams pieteikt Latvijas dārgakmeņus – labās būves skatei «Gada labākā būve Latvijā 2016». Novērtējumu un atzinību ir pelnījis gan neliels gājēju tilts, gan kafejnīca, gan sporta laukums, gan daudzdzīvokļu māja, kas ir mūsdienīgi iecerēti, atbilstoši uzbūvēti, iederīgi ainavā un nozīmīgi sabiedrībai.

Ir divas iespējas: ieteikt un pieteikt būves skatei «Gada labākā būve Latvijā 2016».

  • Ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts informēt skates organizatorus par jaunajām labajām būvēm pa e-pastu lba@latnet.lv. Organizatori uzrunās būves pasūtītāju un būvniekus oficiāla pieteikuma iesniegšanai.

  • Latvijā Būvkomersantu reģistrā reģistrēti būvuzņēmēji, nozares sabiedriskās organizācijas, pasūtītāji, projektētāji un pašvaldības tiek aicinātas pieteikt būves skatei «Gada labākā būve Latvijā 2016». Pašvaldībām būvju pieteikšana ir bez maksas. Skates nolikums - http://gadabuve.lv/index.php/nolikums-2016

Skates «Gada labākā būve Latvijā 2016» mērķis ir noteikt un popularizēt labi projektētās un uzbūvētās būves Latvijā 2016. gadā, veicināt profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem.

Skate «Gada labākā būve 2016» notiek pēc skaidri definētiem kritērijiem trīs kārtās. Pirmajā kārtā žūrija (nozares eksperti un nozares organizāciju pārstāvji) izvērtē un atlasa būves otrajai kārtai pēc iesniegtās informācijas. Otrajā kārtā žūrija dodas skatīt būves un tikties ar būvnieku pārstāvi un pasūtītāju. Žūrija izvērtē un izvirza finālistus skates trešajai kārtai. Trešā kārta ir publiska. Finālā iekļuvušās būves prezentē to būvētāji/pasūtītāji, kuri stāsta par būves tapšanas gaitu un pamato, kādēļ šī būve pretendē uz nosaukumu «Gada labākā būve Latvijā 2016», kā arī atbild uz žūrijas un interesentu jautājumiem. Šī dalīšanās pieredzē ir nozīmīga gan būvniekiem, gan sabiedrībai.

Sabiedrība augstu novērtē visas Latvijas mēroga skati «Gada labākā būve Latvijā 2016», kura notiek jau deviņpadsmito gadu. Tajā iesaistās daudzi Latvijas iedzīvotāji, iesakot vērtēšanai sava novada labākās jaunās būves, un bērni, zīmējot šīs būves un saņemot atzinību no jaunajiem māksliniekiem un būvniekiem. Šos zīmējumus vērtē jaunie mākslinieki,. Zīmējumu konkursa uzvarētāji tiek godināti skates noslēgumā un viņu darbi publicēti īpašā, skatei par godu izdotā prestižā gadagrāmatā «Gada labākā būve Latvijā 2016» kopā ar augstu valsts amatpersonu vēlējumiem, skates finālistu darbu apskatu, žūrijas komisijas atziņām un būvniecības nozares apskatu.

Skates «Gada labākā būve Latvijā 2016» žūrijā ir vairāk nekā 30 pārstāvji no 15 būvindustrijas profesionālajām organizācijām – Latvijas Būvnieku asociācijas, Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Arhitektu savienības, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociācijas, Būvmateriālu ražotāju asociācijas, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju inženieru savienības, Latvijas Ainavu arhitektu biedrības, biedrības «Latvijas Ceļu būvētājs», Latvijas Būvinspektoru un būvuzraugu asociācijas, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas, Latvijas Ģeotehniķu savienības, Latvijas Inženierkonsultantu asociācijas, Transportbūvju inženieru asociācijas, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomes.

Skates «Gada labākā būve Latvijā 2016» fināls notiks 2017. gada martā un kopā ar pirmrindas būvnieku dalīšanos pieredzē un labāko būvnieku apbalvošanu veidos «Būvniecības dienu». Abus šos notikumus organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība, un 13 būvindustrijas profesionālās organizācijas – Latvijas Arhitektu savienība, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociācija, Būvmateriālu ražotāju asociācija, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju inženieru savienība, Latvijas Ainavu arhitektu biedrība, biedrība «Latvijas Ceļu būvētājs», Latvijas Būvinspektoru un būvuzraugu asociācija, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācija, Latvijas Ģeotehniķu savienība, Latvijas Inženierkonsultantu asociācija, Transportbūvju inženieru asociācija, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Latvijas Pašvaldību savienību, kā arī Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, nozares žurnālu «Būvinženieris», Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas fakultāti, ziņu aģentūru LETA, portālu TVNET, laikrakstiem «Dienas Bizness» un «Latvijas Avīze».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu