«Trasta komercbankas» likvidators līdz pagājušā gada beigām atguvis € 112 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Likvidējamās AS «Trasta komercbanka» likvidators Ilmārs Krūms kopš 2016.gada 14.marta, kad banka tika atzīta par likvidējamu, līdz gada beigām atguvis 111,94 miljonus eiro.

Tostarp 2016.gada decembrī atgūta viena no lielākajām aktīvu summām kopš likvidācijas procesa sākšanas - 11,22 miljoni eiro, teikts «Trasta komercbankas» mājaslapā publicētajā paziņojumā. Savukārt līdz novembra beigām likvidators bija atguvis kopumā 100,72 miljonus eiro.

Krūms informē, ka līdz šā gada 9.janvārim veiktas izmaksas 2862 kreditoriem, tajā skaitā garantētajiem kopumā vairāk nekā 193 miljonu eiro apmērā.

«Trasta komercbankas» likvidācijas procesā kopējās segtās izmaksas līdz 2016.gada 30.decembrim bija 13,73 miljoni eiro, kas ir mazāk nekā 7% no kreditoriem izmaksātās summas un ietver arī darba samaksu, atlaišanas pabalstus, mantas uzturēšanas izdevumus, nodokļus, likvidatora un likvidatora palīga atlīdzību, vērtēšanas izmaksas, publikācijas izmaksas izsoļu organizēšanai, tiesas izdevumus un visas citas ar likvidācijas procesu saistītās izmaksas.

Jau vēstīts, ka Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma 2016.gada marta sākumā anulēja «Trasta komercbankas» licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina «Trasta komercbanku» par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Bankas licence tika anulēta par pārkāpumiem vairākās svarīgās bankas darbības jomās: bankas akcionāri ilgstoši nebija spējuši palielināt bankas kapitālu, līdz ar to banka neievēroja regulējošās prasības, banka ilgstoši strādāja ar zaudējumiem, bankas biznesa modelis nebija dzīvotspējīgs, kā arī bankā tika konstatēti ilgstoši trūkumi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu