Trasta komercbankas likvidators kreditoriem izmaksājis vairāk nekā 193 miljonus eiro

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ILMARS ZNOTINS / AFP

Likvidējamās Trasta komercbankas likvidators Ilmārs Krūms pērn atguvis aktīvus 111 939 916 eiro vērtībā, decembrī atgūstot 11 220 274 eiro. Līdz 2017.gada 9.janvārim veiktas izmaksas 2862 kreditoriem, t.sk. garantētajiem, vairāk nekā 193 miljoni eiro apmērā.

Kā informē likvidatora, Trasta komercbanka likvidācijas procesā kopējās segtās izmaksas līdz 2016.gada 30.decembrim veido 13 727 243 EUR, kas ir mazāk kā 7% no kreditoriem izmaksātās summas un sevī ietver darba samaksu, atlaišanas pabalstus, mantas uzturēšanas izdevumus, nodokļus, likvidatora un likvidatora palīga atlīdzību, vērtēšanas izmaksas, publikācijas izmaksas izsoļu organizēšanai, tiesas izdevumus un pilnīgi visas citas ar procesu saistītās izmaksas.

Trasta komercbankas likvidācija tika sākta pagājušā gada 14.martā. Decembrī atgūtā summa ir vislielākā mēnesī atgūtā summa visa likvidācijas procesa gaitā.

Par 375 tūkstošiem likvidators pārdeva prasījuma tiesības pret Īpašuma projekts 88, kuras vienīgā īpašniece ir Jeļena Buimistere. Tāpat Trasta komercbankai izdevies pārdot divus dārgus dzīvokļus Jūrmalā Amatas ielā 1. Izdevies pārdot 183,8 kvadrātmetru plašu dzīvokli, kura tirgus cena aprēķināta 481 000 eiro, bet trešās izsoles sākumcena bija noteikta 337 000 eiro. Pārdots arī 162,7 kvadrātmetru dzīvoklis, kura tirgus cena aprēķināta 430 000 eiro, bet trešās izsoles sākumcena bija 301 000 eiro. Vēl seši dzīvokļi šajā ēkā ir rezervēti un atrodas pārdošanas procesā.Decembra vidū bija izsludināta trešā izsole 16 dzīvokļiem ar kopīpašuma domājamām daļām no daudzdzīvokļu mājas Amatas ielā 1 un zemesgabala, kas funkcionāli saistīts ar ēku.

Decembrī Baukas novada dome pieņēma lēmumu par 45 000 eiro iegādāties 55 zemesgabalus Bauskas centrā, kas piederēja Trasta komercbankai un tās meitasuzņēmumam TKB Līzings.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma marta sākumā anulēja Trasta komercbankas licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina Trasta komercbanku par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Bankas licence tika anulēta par pārkāpumiem vairākās svarīgās bankas darbības jomās: bankas akcionāri ilgstoši nebija spējuši palielināt bankas kapitālu, līdz ar to banka neievēroja regulējošās prasības, banka ilgstoši strādāja ar zaudējumiem, bankas biznesa modelis nebija dzīvotspējīgs, kā arī bankā tika konstatēti ilgstoši trūkumi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.

Trasta komercbankas lielākais akcionārs ir Igors Buimisters.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu