Ķīnas centrālās bankas izmeklēšanas dēļ sarūk «Bitcoin» vērtība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Digitālās valūtas «Bitcoin» vērtība samazinājusies pēc tam, kad Ķīnas centrālā banka paziņoja, ka veic izmeklēšanu par biržu platformām, kas tirgo digitālo valūtu.

Ķīnas Tautas banka informēja, ka pārbaudītāju grupas norīkotas darbam vairākās no valstī lielākajām «Bitcoin» tirdzniecības platformām Pekinā un Šanhajā.

Izmeklēšana, par kuru paziņots trešdien, raisīja bažas, ka Ķīna plāno vērsties pret «Bitcoin», tādējādi paplašinot cīņu pret naudas aizplūšanu uz ārzonām.

Ķīnā notiek liela daļa «Bitcoin» tirdzniecības darījumu, viena bitkoina cenai šomēnes pārsniedzot 1100 ASV dolāru (1050 eiro), jo investori izvēlējās virtuālo valūtu, nevis juaņu, kuras vērtība nokrita līdz astoņu gadu zemākajam līmenim.

Pēc Ķīnas centrālās bankas paziņojuma «Bitcoin» vērtība piedzīvoja strauju kritumu, trešdien sasniedzot 752,11 ASV dolārus. Ceturtdien cenas nedaudz atkopjas, tomēr pagājušās nedēļas līmeni nav sasniegušas.

Ķīnas centrālās bankas izmeklēšana ir vērsta pret valūtas, tirgus manipulācijām, naudas atmazgāšanu un finanšu drošības riskiem, teikts bankas paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu