LVRA: Latvijas viesnīcas un restorāni šogad varētu uzrādīt labākus darbības rezultātus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas viesnīcām un restorāniem šis gads apkalpoto tūristu skaita, kā arī uzņēmumu darbības rezultātu ziņā varētu būt labāks nekā iepriekšējais, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Viņa skaidroja, ka šajā gadā Latvijā plānoti vairāk starptautiska mēroga pasākumi, kas varētu piesaistīt papildu tūristus. Vēlāk šie paši tūristu var atkāroti atgriezties Latvijā ar draugiem un ģimenēm.

Pozitīvi esot vērtējama uzņēmēju izpratne, ka viesnīcās un restorānos jāiegulda finanšu resursi personāla atalgojumā, kā arī apmācībā un kvalitātes veicināšana, atbilstoši tam mainot savu cenu politiku, kas varētu dot papildu ieņēmumus.

Viņa piebilda, ka šogad nozares uzņēmēji plānot turpināt strādāt pie mārketinga aktivitātēm, piedalīties nozares semināros un izstādēs, lai veicinātu tūristu piesaisti Latvijai.

Kopumā 2017.gads solās būs labāks nekā aizvadītais, jo aizvadītajā gadā Latvijā bija maz starptautiska mēroga pasākumu, kā arī nebija atvērtas tūrisma nozares uzņēmējiem būtiskas Eiropas Savienības (ES) fondu programmas.

LVRA izpilddirektore arī atzīmēja, lai gan Latvijas viesnīcās apkalpoto tūristu skaits pērn ir nedaudz pieaudzis, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, taču precīzāki rezultāti būs zināmi pēc nedēļas, kad būs apkopti dati arī par tūristu pieplūdumu gada izskaņā.

LVRA ir dibināta 1993.gadā un apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu