Februārī un martā varētu pieaugt «Rīgas siltuma» apkures tarifs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

AS «Rīgas siltums» apkures šogad februārī un martā varētu nedaudz pieaugt, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāve Jana Roze.

Viņa norādīja, ka šogad janvārī siltumenerģijas tarifs saglabāsies nemainīgs - 42,54 eiro par megavatstundu (EUR/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir par 10% mazāk nekā pirms gada.

Roze piebilda, ka apkures tarifs Rīgā ir zemākais starp Latvijas lielajām pilsētām.

Savukārt februārī un martā, ņemot vērā prognozēto dabasgāzes tirdzniecības cenu pieaugumu, apkures tarifs varētu pieaugt, sasniedzot 43,47 EUR/MWh bez PVN februārī un 44,39 EUR/MWh bez PVN martā.

«Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir aptuveni 800 kilometru, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu