Nosaukta pasaulē drošākā aviokompānija

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ikgadējā aptaujā noskaidrotas pasaulē drošākās un nedrošākās aviolīnijas. Kā drošākā aviokompānija pasaulē nosaukta Austrālijas kompānija «Qantas», kas šādu godu izpelnījusies ceturto gadu pēc kārtas, vēsta «Telegraph»

Austrālijas aviokompānija uzslavēta par «apbrīnojamu rekordu», jo šīs aviokompānijas lidmašīnas nav iesaistītas nevienā nopietnā incidentā.

Mājaslapa «AirlineRatings.com» apkopojusi vērtējumus par 425 aviolīnijām visā pasaulē, piešķirot maksimāli septiņas zvaigznītes. Kopumā 148 aviokompānijas saņēma maksimālo vērtējumu, savukārt 50 saņēma trīs zvaigznītes vai mazāk. Ar vienu zvaigznīti novērtētas kopumā 14 aviokompānijas no Afganistānas, Indonēzijas, Nepālas un Surināmas.

Vērtējumā ņemts vērā, vai aviokompāniju ir sertificējusi Starptautiskā Gaisa transporta Asociācija (IATA), vai tā ir ES aviokompāniju melnajā sarakstā, kā arī tas, kādi incidenti saistīti ar šo aviokompāniju.

Līdzās ar «Qantas», labāko 20 aviokompāniju sarakstā ir «Air New Zealand», «Etihad», «Finnair», KLM, «Lufthansa», «Swiss», «United Airlines».

Sliktāko un nedrošāko aviokompāniju sarakstā ir sastopamas dažādas nelielas Āzijas aviokompānijas, piemēram «Nepal Airlines», Irānas «Mahan Air» un «Iran Air», Singapūras «Lion Air», taču kā sliktākā nosaukta Ziemeļkorejas aviokompānija «Air Koryo».

Kā liecina «AirlineRatings» informācija, Latvijas lidsabiedrībai «airBaltic» drošības jomā piešķirtas piecas no maksimālajām septiņām zvaigznītēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu