«Eurostat»: Latvijā novembrī reģistrēts devītais lielākais mazumtirdzniecības kāpums ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā pagājušā gada novembrī, salīdzinot ar 2015.gada priekšpēdējo mēnesi, palielinājies par 4,6%, kas ir devītais lielākais kāpums no Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejami dati, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» jaunākie dati.

Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums novembrī gada izteiksmē reģistrēts Luksemburgā (+12,4%), Slovēnijā (+11,3%), Rumānijā (+9,5%), Lietuvā un Polijā (abās valstīs +7,8%), Lielbritānijā (+6,6%), Igaunijā (+6,5%), Bulgārijā (+6,0%) un Ungārijā (+4.8%).

Kopumā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums novembrī salīdzinājumā ar šo mēnesi 2015.gadā reģistrēts 20 ES dalībvalstīs, par kuru pieejami dati, savukārt kritums reģistrēts vienīgi Beļģijā (-0,2%).

Visās ES valstīs kopumā mazumtirdzniecības apgrozījums novembrī, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 3,4%, bet eirozonā - par 2,3%. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apjoms ES novembrī saruka par 0,1%, gan eirozonas valstīs - par 0,4%.

Mēneša izteiksmē novembrī mazumtirdzniecības apjoms pieauga 16 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, Francijā tas saglabājās oktobra līmenī, bet četrās valstīs reģistrēts kritums: Vācijā (-1,8%), Austrijā un Portugālē (abās valstīs -1,3%), kā arī Dānijā (-0,3%).

Straujākais mazumtirdzniecības apjoma kāpums novembrī salīdzinājumā ar oktobri reģistrēts Luksemburgā (+6,2%), Igaunijā (+1,7%), kā arī Rumānijā, Slovākijā un Slovēnijā (visās valstīs +1,4%) un Latvijā (+1,3%). Lietuvā - tāpat kā Somijā - novembrī mazumtirdzniecības apgrozījums salīdzinājumā ar oktobri pieauga minimāli - par 0,1%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Itāliju, Īriju, Kipru un Nīderlandi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu