Laikraksts: Krievijas bankas kreditē Lietuvas uzņēmumus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Lietuva atrodas Skandināvijas banku ietekmes zonā, tomēr arī Krievijas bankas neuzkrītoši darbojas valstī un izsniedz aizdevumus Lietuvas uzņēmumiem, pret ko iebilst Lietuvā strādājošās Skandināvijas bankas, kas brīdina par riskiem, pirmdien vēstīja biznesa laikraksts «Verslo žinios».

Arī Lietuvas centrālā banka ir ieteikusi piesardzīgi izturēties pret darījumiem ar Krievijas bankām.

«Verslo žinios» rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no jaunākajiem piemēriem Krievijas banku sniegtam finansējumam Lietuvā ir 40 miljonu eiro aizdevums, ko no Krievijas valstij piederošās bankas «Sberbank» saņēma Lietuvas uzņēmējam Ķēstutim Juščus piederošais lauksaimniecības sektora uzņēmums «Baltic Champs Group».

Juščus tādu informāciju atteicies apstiprināt, tomēr «Verslo žinios» rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdevumu izsniedza «Sberbank» atzars Austrijā «Sberbank Europe».

«Es nevaru apstiprināt jūsu informāciju, ka aizdevumu «Baltic Champs Group» izsniedza «Sberbank», bet varu apstiprināt, ka darījuma finansējums saņemts no Austrijā strādājošas Eiropas bankas, nevis Lietuvas bankas,» teica Juščus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu